Според данните към момента, ще се изпълни очакваният 5% ръст

...
Според данните към момента, ще се изпълни очакваният 5% ръст
Коментари Харесай

Ще се превърне ли България в една от най-устойчивите летни туристически дестинации

Според данните все още, ще се извърши предстоящият 5% растеж на туристи през лятото в България. Така Николина Ангелкова, министър на туризма, разяснява в утринния блок на Нова телевизия изгони ли летовниците неприятното време през юни и юли месец.

До момента има над 3 644 000 задгранични туристи. Ако наклонността се резервира, и в действителност се реализира въпросният 5% растеж, България ще се трансформира в една от най – устойчивите летни туристически дестинации, заяви Ангелкова.
Тя разяснява и случая с излъганите с екскурзия за Канада българи, които към момента чакат да им бъде изплатено обезщетение.

По думите й, ще бъде подаден сигнал за турагенцията в Прокуратурата, тъй като собственичката приключва активността в една компания, а основава нова, което е причина за противозаконни действия, изясни министърката.

"Това ни се случва за първи път. Неизпълнение на подобен вид контракти с такива размери не се е случвало до момента. Мислим за промени в закона ", сподели Ангелкова.

"В случая, според кодекса, застрахователят изплаща дължимото на потребителя, а остатъкът следва да се предяви посредством правосъден иск. Ще създадем всичко допустимо да помогнем ", разясни министърът.

"Качеството на туристическия артикул се покачва и това се вижда ", съобщи още Николина Ангелкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР