Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни

...
Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни
Коментари Харесай

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушавания, най-големите банки в Съединени американски щати, в това число JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли обилни санкции на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

Начело на листата е Bank of America с 324 санкции на стойност $87.2 милиарда, следвана от Wells Fargo с 261 санкции на стойност $27.5 милиарда. Междувременно Citigroup е била глобена 181 пъти , като е платила санкции в размер на $26.9 милиарда. JPMorgan, с 272 санкции , е платила наказания на обща стойност $39.3 милиарда.

Във връзка с това основният изпълнителен шеф на JPMorgan Джейми Даймън изрази мощни запаси към цифровите активи по време на неотдавнашно съвещание на Конгреса, като ги дефинира като принадлежности, употребявани най-вече от лица, забъркани в противозаконни действия.

Даймън акцентира на опасенията по отношение на криптовалути като Биткойн , като акцентира връзката им с незаконни действия като трафик на опиати, пране на пари и укриване на налози.

Той посочи тяхната анонимност и мигновена прехвърляемост като фактори, допринасящи за злоупотребата с тях, заобикаляйки откритите регулаторни системи като KYC протоколите, глобите и Службата за надзор на задграничните активи (OFAC).

Позицията на Даймън остава твърда във връзка с опълчването му на криптовалутите, застъпвайки се за закриването им, в случай че беше на управителна позиция, заради хипотетичната им накърнимост при регулаторния контрол.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР