Според данни от Nansen след airdrop събитието на ARB, използването

...
Според данни от Nansen след airdrop събитието на ARB, използването
Коментари Харесай

Airdrop събитието на Arbitrum предизвиква рязък ръст на потребителите и активността

Според данни от Nansen след airdrop събитието на ARB, потреблението на Arbitrum продължава да бъде високо спрямо равнищата преди стартирането.

На 23 март Arbitrum популяризира своя ARB токен, което докара до внезапно увеличение на броя на транзакциите до исторически най-много. Впоследствие, ден по-късно, мрежата означи рекорден брой нови консуматори.

Въпреки че броят на новите консуматори в Arbitrum последователно понижава от пика си, той към момента надминава Optimism, както сочат данните.

Arbitrum е в директна конкуренция с Етериум, като постоянно го надминава по брой консуматори и транзакции, трансформирайки се по този метод във втория по величина блокчейн.

Подобно на airdrop-a на Optimism, интензивността на получателите на токените от airdrop събитието на ARB видимо понижа след събитието.

Според Nansen , преди март 2023 година тези получатели са съставлявали от 5% до 20% от транзакциите в Arbitrum.

След airdrop съибитието обаче техният принос е намалял до едвам 5%. Същата наклонност се следи и при Optimism, където получателите на токени от airdrop-а са съставлявали от 30% до 65% от транзакциите, а в този момент съставляват единствено 6%.

Освен това количеството на потребления газ в Arbitrum непрестанно нараства, което демонстрира все по-голямо потребление на блокчейнa. Nansen заяви, че през последните 6 месеца почти 17,000 Етериум (ETH), равняващи се на $29.6 милиона, са били изразходвани за такси за транзакции в Arbitrum. Значителна част от тези такси, към 71%, са генерирани от Етериум.

По време на airdrop събитието през март броят на транзакциите с Етериум, трансферирани към Arbitrum, доближи своя връх. Въпреки това данните на Nansen разкриват, че Arbitrum остава второто най-популярно решение от втори пласт за мост от Етериум, след Polygon .

Независимо от това, сред март и май 2023 година по-малките играчи като Starkware, zkSync, PulseChain и Across последователно са спечелили пазарен дял, съгласно отчета на Nansen.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР