Според данни на компанията Ampere Analysis“, която се занимава с

...
Според данни на компанията Ampere Analysis“, която се занимава с
Коментари Харесай

Развлекателният сектор ще изгуби 160 млрд. долара поради пандемията

Според данни на компанията „ Ampere Analysis “, която се занимава с разбор на пазара, световният бранш на развлеченията ще загуби 160 милиарда $ (146 милиарда евро) от растежа си в идващите пет години вследствие на рецесията от пандемията Covid-19.
Въпреки че най-голямото влияние ще се усети през тази и идната година, растежът ще понижава всяка година през петгодишния планиран интервал, сочи Ampere в разбор, оповестен на уеб страницата й.
Въпреки че по-голямата част от развлекателната промишленост ще изпита отрицателните резултати от пандемията, Amper разпознава най-големите губещи.
„ Рекламата е най-силно наранена, както в кратковременен проект, по този начин и като цяло, само че анализът на развлекателния бранш демонстрира, че области като театъра и киното са съразмерно по-сериозно наранени “, споделя Гай Бисън, шеф по аналитичните проучвания в „ Ampere Analysis “, предава БГНЕС.
Киното ще загуби 24,4 милиарда $ през идващите пет години, като растежът на приходите му ще бъде по-нисък от 11 на 100 по отношение на предходните прогнози на Ampere за идващите пет години.
През петгодишния интервал на прогноза, секторът на развлеченията (без рекламата) ще загуби чист растеж от 23 милиарда $ спрямо прогнозите преди Covid-19.
Пазарът на реклама онлайн и в малкия екран е най-силно засегнатият бранш в кратковременен проект и като цяло с съвсем еднообразно влияние както през 2020 година, по този начин и през 2021 година Рекламният пазар ще загуби близо 40 милиарда $ напредък през 2021 година и още повече през 2021 година (43 милиарда долара). Възстановяване ще има през 2022 година, само че въпреки всичко под прогнозните равнища за целия интервал.
Тъй като затварянето на кината оказва директно въздействие върху приходите от кинопродукции, по-дългосрочните резултати ще доведат до заливане от филми, които се борят за дати за излизане през идната година. Това в последна сметка може да докара до закъснение на производството на филми, което ще повлияе на реализирането и разпространяването на наличие по-нататък.
Големият победител ще бъде стрийминга. Последните прогнози на Ampere допускат, че стриймингът ще завоюва 12% спомагателен растеж в приходите за петгодишния планиран интервал.

Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР