Според данни на Държавното статистическо управление на Китай през месец

...
Според данни на Държавното статистическо управление на Китай през месец
Коментари Харесай

През май китайската икономика продължи да се възстановява

Според данни на Държавното статистическо ръководство на Китай през месец май продажбите на пазара са траяли да се възвръщат, като тези на осъвременени артикули са се нараснали бързо.

 Общият размер на продажбите на дребно е бил 3,78 трилиона юана, което е нарастване с 12,7% на годишна база. Приходите в ресторантьорския бизнес са достигнали 407 милиарда юана, което е с 35,1% повече на годишна база. Инвестициите в движими парцели и в промишлеността на високите технологии също са се увеличавали бързо. От януари до май вложенията в недвижими парцели са били 18,88 трилиона юана, което е с 4,0% повече на годишна база, в инфраструктурата със 7,5%, а в промишленото произвеждане с 6,0%.

Износът и вносът на артикули също не престават да порастват, достигайки 3,446 трилиона юана през месец май, което е нарастване с 0,5% на годишна база. Търговската конструкция също се усъвършенства. Износът на артикули през месец май е бил на стойност 1,95 трилиона юана, което е с 0,8% по-малко на годишна база, до момента в който вносът е достигнал 1,497 трилиона юана, или с 2,3% повече на годишна база. Търговският остатък е бил 452,3 милиарда юана.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР