Според д-р Грей, щом искате обаче да изглеждате по-безпомощни пред

...
Според д-р Грей, щом искате обаче да изглеждате по-безпомощни пред
Коментари Харесай

Психология на грима и облеклото (само за жени)

Според доктор Грей, щом желаете обаче да изглеждате по-безпомощни пред мъжете, може да се облечете по-пестеливо


Неговите опити са открили, че другите са по-малко склонни да нараняват хора с кожа, изложена на показ, и са по-склонни да ги защитят.

Трето проучване измежду 100 дами пък сочи, че облеклата имат психическа мощ. По тях другите ви посрещат, както гласи поговорката, тъй като вие излъчвате сигнали дали сте щастливи или нещастни.

Когато са депресирани, болшинството дами се спретват с дънки и някакво размъкнато горнище. Само една трета носят дънки, когато са на седмото небе. А щом са в приповдигнато въодушевление, дрехата е постоянно по размер, от качествени тъкани и в светли цветове. Тогава елегантните обувки, бижутата и шапките са също доста известни.

„ Щастливите дами желаят да подчертаят фигурата си и да бъдат видяни. Депресирани губят интерес по какъв начин наподобяват и не желаят да изпъкват – показва проф. Катън Пайн, съавтор в изследването. -Много от дамите, които изследвахме, са открили, че могат умишлено да въздействат на настроението си посредством облеклата, които носят. “

Не единствено облеклото, само че и гримът трансформира метода, по който публиката гледа на дамите. Мъжете възприемат успешно гримираните дами като излъчващи повече авторитет. Жените възприемат другите дами, които носят грим като по-доминантни. Това са резултати от проучване, извършено в Университета на Стърлинг, Шотландия, началник на което е Виктория Милева – обществен психолог от български генезис.

Екипът поставя общоприет грим на женски лица благодарение на компютърен програмен продукт. После кара участниците в опита да класират дамите на фотосите по канара, оценяваща няколко качества: прелест, авторитет и доминантност.

Повечето мъже и дами имат консенсус за привлекателността. Но се оказва, че двата пола се разграничават в преценката за престижа и доминантността. Единствено мъжете приписват повече авторитет на гримираните дами. Жените им приписват повече властност.

Учените организират втори опит, с цел да изследват дали усещането за доминантност от страна на дамите е обвързвано с ревнивост. Резултатите демонстрират, че дамите в действителност изпитват повече ревнивост по отношение на дамите, които носят козметика. Гримираното лице на една жена се интерпретира от дамите като знак, че тя е по-привлекателна за мъжете и по-промискуитетна, разяснява Милева.

По-промискуитетна значи по-склонна безсистемно да сменя сътрудниците си.

Та изводът от това проучване е, че като желаете да впечатлите мъж, гримирайте се стилно. Но в случай че към този момент ще се срещате с проектосвекървата, бъдете доста спестовни с рисуването на по лицето си, с цел да не ви сметне за шафрантия, с опрощение.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР