Според Cariad, целта е да се произвеждат процесори и системи,

...
Според Cariad, целта е да се произвеждат процесори и системи,
Коментари Харесай

Новаторска стъпка на VW в снабдяването с микрочипове

Според Cariad, задачата е да се създават процесори и системи, които разрешават на контролните блокове и комплицираните контролни функционалности да се свързват по-тясно. Volkswagen също разгласи задачата си – да сътвори личен дизайн на чипове, като в началото създаде хардуер в съдействие с други компании.

VW към този момент има такива съглашения с немската компания Bosch и американската Qualcomm, оповестява dpa. Сътрудничеството със STM бележи нов стадий в развиването на тази тактика.

По този мотив Мурат Аксел, член на управителния съвет на VW, който дава отговор за доставките, сподели: „ Така подсигуряваме, че ще се създават тъкмо тези чипове, които са нужни за нашите коли и си осигуряваме доставяне за години напред ”.

Проблемите с веригите за доставки, засягащи по-специално чиповете, предизвикаха съществени компликации на VW през последната година, което докара до затваряне на някои индустриални мощности за продължителни интервали. Явно, автомобилният колос ще взема решение отсега нататък този проблем, преодолявайки със лични разработки зависимостта от обичайните снабдители на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР