Според британското разузнаване руско-беларуската войскова групировка едва ли е с

...
Според британското разузнаване руско-беларуската войскова групировка едва ли е с
Коментари Харесай

Според Лондон руско-беларуската войскова групировка едва ли е толкова голяма, колкото твърди Минск


Според английското разузнаване руско-беларуската войскова формация надали е с толкоз огромен персонален състав, както декларира Минск, заяви съветската редакция на Би Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7775
На 14 октомври президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че новата руско-беларуска войскова формация ще включва 70 000 беларуски военнослужещи и близо 15 000 военни от Русия. На другия ден беларуските управляващи разпространиха видеозапис, показващ съгласно тях, че съветските войски към този момент са пристигнали в страната.

Малко евентуално е Русия в действителност да е трансферирала толкоз доста спомагателни войски в Беларус, уточни разузнаването на Англия.

Русия надали ще може да образува боеспособна формация със декларираната бройка, защото силите ѝ са съсредоточени в Украйна. А беларуските въоръжени сили най-вероятно имат минимални благоприятни условия да водят комплицирани интервенции, означи английското министерство на защитата.

Изявлението на управляващите в Минск вероятно е опит да се показва руско-беларуска взаимност и да убеди Украйна да отклони част от силите си, с цел да управляват северната граница на страната, счита разузнаването на Лондон, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР