Според Бойко Борисов вариантите са два - той или консенсусна

...
Според Бойко Борисов вариантите са два - той или консенсусна
Коментари Харесай

Утре в 10 ч. ще стане ясно кой ще е номиниран за премиер от името на ГЕРБ

Според Бойко Борисов разновидностите са два - той или консенсусна фигура

Два месеца след вота - първи мандат за кабинет. И два разновидността за министър-председател на първите в Народното събрание. Единият – водачът на ГЕРБ, другият – компромисна фигура при подписван документ с останалите партии. Това стана ясно преди президентът да връчи досието на следващия ден заран.

В 10 часа сутринта прагът на Президентството би трябвало да прекрачи претендентът за министър председател, посочен от партия ГЕРБ. Големият въпрос е: Кой е той? Днес самият Бойко Борисов се дефинира като най-подходящ за позицията. Изказване в този смисъл направи и някогашният финансов министър Владислав Горанов, който съпостави водачът на ГЕРБ с аржентинския футболист Лионел Меси.

Според Борисов обаче разновидностите са два. Единият вид е той - като партиен водач, да е министър-председател. Другият вид е да се избере неутрална фигура, която да бъде подкрепена от останалите партии и да се подпише документ за това.

„ Можещ, компетентен министър председател - това съм аз или различен по компромисен. Варианта за излизане от рецесията - това съм аз. Другият вид В - безпристрастен човек който да мине и да имаме документ “, сподели Борисов.

Тезата беше изложена и от някогашния финансов министър Владислав Горанов в Тази неделя по би ти ви. „ Кабинет с Десислава Атанасова най евентуално няма да забележим, ние си имаме министър председател, Бойко Борисов. тъй като когато имаш Меси не търсиш де Мария. Експертно държавно управление е дървено желязо “, сподели той по-рано денем в предаването „ Тази неделя “.

Днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ е провела съвещание по тематиката. Решението обаче ще бъде оповестено публично на следващия ден. Борисов още през вчерашния ден даде знак за желанията си, отбелязвайки 16-та годишнина на ГЕРБ със фотография, на която е в Народното събрание в ролята си на министър председател и текст „ Продължаваме “.

Бившите ръководещи и втори в Народното събрание разясниха поръчката на първите. „ Продължаваме промяната “ постоянно се е движила от своите правила. Първият принцип е да си съблюдаваме обещанията. Няма по какъв начин ние да желаеме, да изтръгнем остарелия модел на корупция и да подкрепим държавно управление, дали публично или не, подкрепяно от Бойко Борисов “, съобщи съпредседателя на партията Кирил Петков, написа nova.bg.

От Българска социалистическа партия, Възраждане и Демократична България бяха безапелационни и през последната седмица, че няма да поддържат ГЕРБ под никаква форма. От Движение за права и свободи резервират безмълвие, само че през днешния ден се чу намек, че биха разговаряли за евроатлантическо болшинство. От „ Български напредък “ още при започване на тази седмица оповестиха, че биха разговаряли с всички парламентарни сили. Загадката: „ Кой ще е министър председател “, ще получи своя отговор на следващия ден сутринта в 10 часа, когато от името на ГЕРБ отиде в Президентството да получи проучвателния мандат за сформиране на държавно управление.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР