Според Боян Ганев ако системно се поощряват добрите постъпки, както

...
Според Боян Ганев ако системно се поощряват добрите постъпки, както
Коментари Харесай

Министър Кунева: Окуражете децата и те ще покажат най-доброто от себе си

Според Боян Ганев в случай че редовно се насърчават положителните действия, както се санкционират неприятните, това би понижило експанзията сред учениците. „ Когато те похвалят, ти порастват крила! Привърженик съм за поощряването на положителните действия и ще се боря против експанзията в учебно заведение ”. Това сподели вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на 8-годишния Боян Ганев, възпитаник от II клас в столичното 51 СОУ, който през днешния ден бе в МОН по покана на министъра. Детето написа отворено писмо до Меглена Кунева, в което предлага промени в ученическата брошура, които да предизвикват положителното държание измежду учениците (ВИЖ ТУК). Писмото получи сериозен отзив в обществените мрежи, събирайки доста огромна поддръжка.

 Още при започване на писмото си Боян слага въпроса за какво в бележника няма рубрика за похвали, а единствено за забележки. Веднага по-късно прецизира, че съгласно учебните правилници забележката е тип наказване и бележникът наред с оценките за триумф, служи за отбелязване само на неприятните действия, а положителните прояви се пренебрегват, тъй като за тях място не е планувано. По този метод през образователната година се записват единствено неприятните дейности на учениците, а нерегистрирането на положителните води до тяхната бърза давност, сподели на срещата Боян Ганев.

 „ Ще предложа на специалистите за идната образователна година наличието на бележника да се промени. Възможно е графата ЗАБЕЛЕЖКИ да се преобразува в по-неутрална форма и да бъде сменена с БЕЛЕЖКИ. Забележката сега се възприема повече с сериозно наличие. ”, съобщи вицепремиерът Кунева. Според Боян Ганев в случай че редовно се насърчават положителните действия, както се санкционират неприятните, това би понижило експанзията сред учениците и визитата на учебно заведение би станало по-приятно за всички. По този метод и в всеобщия случай изреченото от учителя „ Дай си бележника! ” няма да звучи ужасно. „ Една добра дума може да даде повече кураж на ученика, в сравнение с непрекъснатите рецензия и забележки ”, сподели министър Кунева. „ Боян ми оказа помощ, тъй като се опитваме да променим метода в образованието. Има два метода на мислене. Единият е оценка и непоколебим надзор. Другият е от първи до четвърти клас да не се напрягат децата. Аз бих споделила - окуражете ги и те ще извадят най-хубавото от себе си. Гледната точка на Боян поддържа второто и се надявам това да се сбъдне ”, добави вицепремиерът.

Снимка: vesti.bg

Инфо: www.flagman.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР