Според блокчейн данни пазарната капитализация на USDC е намаляла от

...
Според блокчейн данни пазарната капитализация на USDC е намаляла от
Коментари Харесай

Проблемите със стабилните монети в САЩ тласкат инвеститорите към Европа

Според блокчейн данни пазарната капитализация на USDC е намаляла от $44 милиарда на $38 милиарда, а PeckShield, компания за одит и блокчейн разбори, заяви, че Circle и Coinbase са изгорили $4.7 милиарда от нея в петък.

Основателят на Binance Чанпен Джао допуска, че Circle също може да е бил помолен да спре да издава BUSD , откакто е получил уведомление, че Paxos би трябвало да спре да вкарва нови токени в обращение.

Въпреки това не е имало изказване от Circle или Coinbase, което да удостовери това.

Въпреки че пазарната капитализация на USDC спада от лятото насам, както Paxos, по този начин и Circle се контролират от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) и би било необичайно NYDFS да подреди на Paxos да спре да издава токени, без да подреди и на Circle.

Стабилната монета USDT на Tether, която е основана в Европа и не предстои на юрисдикцията на NYDFS, може да бъде единствената постоянна монета, която ще остане, в случай че NYDFS подреди на Paxos да спре да издава токени.



Неотдавнашното решение на NYDFS без обществени съвещания или диспути може да попречи на нововъведенията в Съединени американски щати, трансформирайки страната в по-малко привлекателна дестинация за криптотърговия.

Това би могло да докара до увеличение на опциите за Европа и еврото или Обединеното кралство и английския паунд, защото Съединените щати може към този момент да не са жизнеспособна алтернатива.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР