Според бившия шампион в полутежка категория Тони Белю (29-2-1, 19

...
Според бившия шампион в полутежка категория Тони Белю (29-2-1, 19
Коментари Харесай

Тони Белю: Андре Уорд иска двубой с мен, той не е пенсиониран!

Според някогашния първенец в полутежка категория Тони Белю (29-2-1, 19 КО), към него сериозен интерес за дуел демонстрира някогашният безспорен първенец в супер-средна и лека-тежка категория Андре Уорд (32-0, 16 КО).

33-годишният Уорд се отдръпна от света на бокса през предходната година, няколко месеца след втората победа над главния си конкурент Сергей Ковальов в техния реванш през юни. По-рано тази година се появиха клюки, че Уорд се приготвя за завръщане, само че тази информация по този начин и не бе доказана.

"Уорд може и да разгласи обществено, че се пенсионира, само че това не е по този начин. През последните няколко седмици аз и моят промоутър Еди Хърн беседваме с екипа на Уорд, което автоматизирано значи, че той не мисли за пенсиониране. Много почитам Уорд и неговите умения, той се боксира друго от всички останали, само че аз имам вяра, че мога да го победя ", съобщи Белю.

Белю въпреки всичко признава, че победа над боксьор като Уорд, въпреки и не в неговата коронна категория, няма да е елементарно.

"Единственият метод Уорд да загуби дуел, е, в случай че няма добър ден. Възможно е да се удрям с него след срещата ми с Дейвид Хей. Аз съм реалист, не съм мечтател. Истината е, че Уорд е по-добър от мен, само че в случай че извърша тактиката си тъкмо, ще го победя ", добави британецът.

Уорд за в този момент отхвърля опцията за завръщане на кръга, само че в няколко изявленията той също по този начин загатна, че "всичко е допустимо ". Преди пенсионирането на Уорд, имаше договаряния за дуел с Белю в полутежка категория, само че Белю не остана удовлетворен от препоръчаните му условия и реши да тръгне в друга посока, финализирайки срещата реванш в тежка категория с Дейвид Хей, която е планувана за 5-ти май в "О2 Арена " в Лондон. Ако Тони Белю победи, неговият екип желае непременно да примами Андре Уорд на кръга.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР