Според бившия началник на британския генерален щаб лорд Ричард Данат

...
Според бившия началник на британския генерален щаб лорд Ричард Данат
Коментари Харесай

Британски генерал: Вероятно Зеленски ще трябва да се примири със загуба на територии

Според някогашния шеф на английския общоприет щаб лорд Ричард Данат съветските войски няма да изоставен непринудено окупираните територии на Украйна, а украинският президент Володимир Зеленски ще би трябвало да одобри, че 10-15% от украинската територия ще остане под съветски надзор. Той съобщи това в нтервю пред " Скай Нюз ", представен от Руската работа на Би Би Си.

" Всички интернационалните изказвания могат да изискват Русия да се отдръпна към границите от 24 февруари, да върне завзетите територии в Донбас, само че за какво, по дяволите, ще правят отстъпка тези територии ? ", пита военачалник Данат в изявлението. " Разбира се, те няма да изоставен непринудено, а НАТО и обединението от западни страни няма да стартират огромна интервенция за изгонването им от там . "
 Херсонска област влиза в състава на Русия?
Херсонска област влиза в състава на Русия?

Не е ясно дали се планува реферндум

Според английския военачалник действителни договаряния ще стартират единствено в случай че украинците продължат да държат крепко защитата в Донбас, а съветските войски се изтощят и завземат част от украинската територия.

За това обаче, счита лорд Данат, президентът Зеленски ще би трябвало да одобри, че 10-15% от украинската територия ще остане под съветски надзор.
 Путин няма да диктува изискванията за мир в Украйна, корав Шолц
Путин няма да диктува изискванията за мир в Украйна, корав Шолц

Руският президент щял да договаря съществено за мир единствено в случай че осъзнае, че не може да пробие защитата на Украйна

Думите на лорд Данат звучат в сходство с последните изявления в западните медии и изказванията на редица европейски и американски политици, призоваващи Киев да се помири със загубата на част от територията, с цел да подписа мир с Русия.

Самият президент Зеленски, както и други представители на украинските управляващи, изрично обявиха, че няма да се съгласят на никакъв вид за спокойно споразумяване, което допуска занемаряване на която и да е част от територията на Украйна .
 Зеленски: Донбас ще бъде украински
Зеленски: Донбас ще бъде украински

Украйна разруши мита за съветската армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР