Според биографията му, Гюров е бивш декан, но поясни, че

...
Според биографията му, Гюров е бивш декан, но поясни, че
Коментари Харесай

Кандидатите за БНБ с Power Point презентации при изслушването в НС, на Каримански не тръгна

Според биографията му, Гюров е някогашен декан, само че разясни, че несъмнено е „ печатна неточност “
Парламентарната Комисия по бюджет и финанси изслуша целите на двамата кандидат-гуверньори на Българската национална банка. Управляващата Четворна коалиция не съумя да излезе с единна кандидатура, по тази причина един против различен за поста се изправят двама депутати – Андрей Гюров от Политическа партия и Любомир Каримански от Има Такъв Народ. Без никой от тях да има действителен късмет да събере нужните гласове в зала.

Гюров показа на презентация визията си по какъв начин ще развива банката, в случай че получи доверието да стане гуверньор.

„ Имаме резултатите от Covid-кризата в банковата система, високи цени на енергоносителите и някои съществени първични материали, покрай страната ни се води война. В същото време страната ни е член на валутния механизъм и е направила дейни стъпки към присъединение към Еврозоната “, сподели Гюров, наблягайки, че измежду задачите му ще е да направи Централната банка „ мечтано място за работа “.

Кандидатът беше показан от ръководителя на Народно събрание Никола Минчев, който изчете биографията му и сподели, че в последните години е бил основен помощник в Американския университет в България, а през 2014 година е декан на факултета по стопанска система. Самият Гюров очевидно се почувства неловко от представянето и сподели, че това, че е бил декан е … „ печатна неточност “,

Представянето на Любомир Каримански стартира с механически фал. Техниката бойкотира претендента на Има Такъв Народ и неговата презентация по този начин и не потегли.

„ И двамата претенденти имат Пауър пойнт презентейшън, което е похвално “, разясниха от управлението на комисията.

В последна сметка Каримански индиферентно стартира без Power Point и дори двайсетте минути не му стигнаха да опише проектите си за Българска народна банка.

„ Ще имаме ли техническа помощ от чиновник. Каквото такова, мога и без презентация “, сподели той.

„ Първата ми цел е поради идната геополитическа обстановка час по-скоро да предприемем ограничения за съответен проект за присъединение към еврото. В момента има един проект, който е качен от юни месец 2021 година, този проект обаче би трябвало да бъде приспособен към актуалната обстановка и да бъде освежен, защото в проекта по този начин и не се включва необятна професионална полемика за въвеждането на еврото. Неслучайно споделям професионална полемика “, сподели той Каримански.

Простата математика демонстрира, че нито един от двамата претенденти няма късмет да събере нужните му 121 гласа, с цел да оглави Българска народна банка.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР