Според BBC, Илон Мъск предупреждава, че изкуственият интелект (ИИ), ако

...
Според BBC, Илон Мъск предупреждава, че изкуственият интелект (ИИ), ако
Коментари Харесай

Мъск смята, че изкуственият интелект може да доведе до изчезването на човечеството

Според BBC, Илон Мъск предизвестява, че изкуственият разсъдък (ИИ), в случай че бъде програмиран от деятели за околната среда, може да докара до изгубването на човечеството.

Говорейки в подкаста на комика Джо Роугън във вторник, Мъск сподели, че някои хора ще употребяват технологията, с цел да защитят планетата, като сложат завършек на човешкия живот.

Мъск е приказвал преди настоящата среща на върха по сигурността на ИИ в Обединеното кралство, където би трябвало да се срещне с премиера Риши Сунак.

Много специалисти считат сходни предизвестия за несъразмерни.

Илън Мъск сподели, че мненията му са подбудени от опасения, че екологичното придвижване е „ прекалило “.

„ Ако започнете да мислите, че хората са неприятни, тогава естественият извод от това е, че хората би трябвало да измрат… Ако ИИ е програмиран от поддръжници на екологичните придвижвания, неговата потребна функционалност ще бъде изгубването на човечеството… “ – сподели Мъск.

„ Призоваваме за световно съдействие по отношение на шерването на познания и даването на AI технологиите на обществеността “ — сподели той.

‘Държавите, без значение от размера и силата, имат равни права да развиват и употребяват AI. Трябва да увеличим представителството и гласа на разрастващите се страни‘ — прибавя Мъск.

Както се оповестява, една от най-големите закани, свързани с ИИ, е дезинформацията и всеобщата агитация, генерирани от тази технология. Ето за какво сега светът се пробва да създаде виртуални асистенти, които бързо да дават данни по отношение на достоверността на информацията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР