Според Бъкингам, провъзгласяването за крал на Чарлз Трети - син

...
Според Бъкингам, провъзгласяването за крал на Чарлз Трети - син
Коментари Харесай

Освен на Великобритания, Чарлз Трети става държавен глава на Канада и още 14 страни

Според Бъкингам, провъзгласяването за крал на Чарлз Трети - наследник на починалата кралица Елизабет Втора, ще се състои на 10 септември от 10 часа лондонско време. Да напомним, че по закон след гибелта на кралицата Чарлз Трети автоматизирано става крал на Англия.

Любопитен факт е, че той ще бъде държавен глава и на още 14 страни и територии, включително и Канада. Официалната гала по провъзгласяването му ще започва в Отава, предава канадският генерал-губернатор Мери Саймън, който е формален представител на английския монарх. Тя ще се организира в формалната резиденция на генерал-губернатора.

 крал

Въпреки, че Канада не е колония на Англия от 1987 година, до 1982 година тя е ва рамките на Британската империя и понастоящем е член на Общността на нациите, където страните имат английски монарх за държавен глава.

Днес ще се организира първата визита на английските министри с новата им министърка Лиз Тръс при крал Чарлз Трети.

Високопоставените министри ще вземат участие в церемонията в двореца " Сейнт Джеймс ", на която Съветът по заместничество на трона ще официализира Чарлз Трети за крал на Обединеното кралство. Малко по-късно министрите ще тръгнат към Бъкингамския замък за визита с монарха. 

 Чарлз и Камила

Да напомним, че първата визита на Лиз Тръс с новия крал се организира на 9 септември. Тя направи поклон при срещата си с Чарлз и сервира на монарха съболезнованията си във връзка със гибелта на майка му, а той ѝ стисна ръка и ѝ благодари, че е отделила време да участва макар натоварения си график.

" Беше толкоз прочувствено този следобяд, когато пристигнахме тук, всички тези хора, пристигнали да поднесат съболезнованията си ", показа Чарлз по отношение на вчерашното си завръщане в Лондон от Шотландия, където умря неговата майка.

" Ваше Величество, сервирам съболезнованията си ", сподели още веднъж Тръс.

 кралицата и Чарлз

" Много сте блага. Това е моментът, от който се ужасявах, знам, че и за доста други хора е по този начин. Ще се опитаме да съхраним всичко в ред. "

Малко по-рано Лиз Тръс прикани в Камарата на общините страната да поддържат новия си монарх, предава Дарик.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР