Според австриеца Доминик Тийм появата на гръцкия талант е добра

...
Според австриеца Доминик Тийм появата на гръцкия талант е добра
Коментари Харесай

Доминик Тийм: Циципас е добра новина за тениса с атрактивния си стил

Според австриеца Доминик Тийм появяването на гръцкия гений е добра вест за тениса. Тийм предложения преди три години младока за спаринг-партньор за финалите в Лондон, а късно нощес загуби от него трагичния край от заключителната конкуренция на ATP. Двубоят беше решен в последните три точки, преди които имаше безспорен паритет при 4-4 в тайбрека на третия сет.
 Стефанос Циципас победи в Лондон след епична борба с Доминик Тийм
Стефанос Циципас победи в Лондон след епична борба с Доминик Тийм

Повтори достижението на Григор Димитров от 2017 година

Ето какво показа тенисистът след зрелищния театър:

" Той игра ужасно във финала. Той игра доста мощно през целия шампионат. Стефанос е огромен първенец и заслужи да завоюва купата на 100%.

Циципас е добра вест за тениса като цяло, тъй като има извънредно атрактивен жанр на игра, красива техника, извършва бекхенд с една ръка. Радвам се, че той е измежду топ играчите и съм сигурен, че ще се бори за огромните трофеи в идващите години. Сигурен съм също, че ще имам своите шансове да се боря с него в идващите ни борби, в които ще се надигнем. Надявам се, че ще играем един против различен още доста огромни мачове.

След US Open съм супер благополучен от развиването на играта ми. В Индиън Уелс хард кортът е доста муден. Условията за игра там ми паснаха чудесно, усещах се като на клей. Но тук, или във Виена, Пекин и Шанхай, където демонстрирах страховит тенис, го направих на настилка, на която в предишното изпитвах доста усложнения.

Невероятно достижение е достигането до финала в Лондон. Макар да записах тежко проваляне, в главата ми ще остане ясната визия за напредъка в играта ми през последните месеци ", приключи Доминик Тийм.

Австриецът беше победен от Григор Димитров в предпоследния мач на българина за сезона в Париж.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР