Според Атанас Илков шеф на ОД на МВР Пловдив вчера

...
Според Атанас Илков шеф на ОД на МВР Пловдив вчера
Коментари Харесай

Ето Каква Е Причината За Масовите Побоища И Престрелки В Розино

Според Атанас Илков началник на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив през вчерашния ден към 16,30 часа е подаден втори сигнал за сборичкване. Непосредствено след приемане на сигнала незабавно бяха ориентирани полицейските екипи. В това число и профилираните полицейски сили, изясни той. След идване на място ситуацията беше овладяна. Непосредствено по-късно всички с наши дейности бяха открити и арестувани 44 лица, които директно са взели участие в случая.Няма потърпевши, а единствено имуществени вреди. Побоите са поради остаряла омраза на двата рода. При огледите в домовете на арестуваните са открити 3 противозаконни пушки и два газови револвера.

" Задържани са 44 лица. Предстои сериозен разбор на събраните доказателства, след което ще се реши какво обвиняване и каква мярка за неотклонение да се сложи на лицата ", оповестиха от прокуратурата. Районната прокуратура е образувала три досъдебни производства - две за безчинство и едно за нелегално владение на оръжие, сподели Димитрина Шекерева от Районната прокуратура в Карлово.

Сбиването стартира в събота в следобедните часове, при което скандал беше прераснал в всеобщо сборичкване. На телефон 112 получихме подобен сигнал. Чули са се изстрели. Имало е потърпевши хора. Това е омраза сред два рода, която в годините обратно има сходни обстановки, сподели още той.

Роми от рода на Среброви преди няколко години нападнаха и биха по свиреп метод Георги Рогачев на личната му бензиностанции в селото с камъни и колове. Той беше в кома два месеца, след което умря.

Протестът в карловското село Кърнаре през вчерашния ден беше анулиран. Той се организира мнократно, няколко недели поред, против ромската експанзия. Основното искане на локалните е да бъде открит полицейски сектор в Розино.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР