Според анализ на Грийнпийс тази зима в Европа може да

...
Според анализ на Грийнпийс тази зима в Европа може да
Коментари Харесай

Грийнпийс: Тази зима в Европа се очакват 100 000 „призрачни полета“

Според разбор на " Грийнпийс " тази зима в Европа може да бъдат осъществени минимум 100 000 " призрачни полета " поради разпоредбите на Европейски Съюз за потребление на слотовете на летищата, написа БГНЕС.

Целта на празните, ненужни или нерентабилни полети е да се разреши на самолетните компании да запазят правата си за политане и кацане на огромни летища, само че те биха могли да генерират до 2,1 млн. тона излъчвания на парникови газове - или толкоз, колкото 1,4 млн. междинни бензинови или дизелови автомобила за една година, твърди „ Грийнпийс “.

" Изискването на Европейската комисия към самолетните компании да летят с празни самолети, с цел да изпълнят случайна квота, е освен замърсяващо, само че и извънредно лицемерно, като се има поради тяхната изразителност за климата ", съобщи Хервиг Шустер, представител на акцията на " Грийнпийс " " Европейска подвижност за всички ".

" Емисиите от превоза нарастват неимоверно ", сподели той. " Би било безконтролно от страна на Европейски Съюз да не приключи призрачните полети и да забрани полетите на къси дистанции, когато има рационална железопътна връзка. "

Когато стартира пандемията от COVID-19, Европейската комисия понижи от 80 % на 25 % референтната стойност за полетните интервенции, която самолетните компании би трябвало да извършват, с цел да запазят свободните си слотове. Но през декември предходната година Брюксел увеличи индикатора на 50%, а през март той още веднъж набъбна на 64%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР