Според Александър Симов от БСП предоставянето на оръжие за Украйна

...
Според Александър Симов от БСП предоставянето на оръжие за Украйна
Коментари Харесай

Александър Симов: Предоставянето на оръжие за Украйна е голяма грешка

Според Александър Симов от Българска социалистическа партия даването на оръжие за Украйна е огромна неточност, чийто размер занапред ще се схваща.

" От първия ден България оказва помощ, одобряваме украински бежанци, изпращаме филантропична помощ на фона на рецесията у нас. Предоставянето на оръжие ни забърква в спора. Как давайки оръжие стопираме хора да не умират? Къде отива дареното оръжие в Украйна ", попита той пред NOVA. И добави, че у нас са се появили военнолюбци.

" Ако желаеме да спрем заличаването в Украйна, би трябвало да има договаряния за мир. С оръжията единствено усилваме жертвите и страданието. След 2014 година Русия няма никакво въздействие в Украйна, НАТО направи украинската войска по неин пример. Не е Ердоган факторът, който може да ги накара да седнат на масата за договаряния, това е Европейски Съюз. Тези, които са за мир, са наричани путинисти. Освен това, ние нямаме какво да дадем на Украйна, армията ще остане обезкървена. Това е трагична политическа неточност ", счита Симов. И прибавя, че никой няма да ни даде оръжие без пари в подмяна.

На противоположното мнение е някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев. " Няма коалиция на войната, има на отбраната. Не се въвличаме в нищо, единствено оказваме помощ на страна, която е онеправдана и където умират и страдат хора. Ще има доста повече жертви, в случай че украинците стоят с голи гърди против танковете и се пробват да спрат експанзията в личната си страната. Украйна нямаше техническата опция да се отбранява ", съобщи той.

По думите му България е изнесла оръжие за 1,5 милиарда за Украйна през Полша. " Имаме огромен ресурс, който гние. Вкопчили сме се в руски системи с всички сили. По-добре да ги предоставим. Веднага можем да стартираме да оказваме помощ с муниции. След 1-2 години техниката ни ще остане на земята, няма да може да бъде използвана ", безапелационен е Керемедчиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР