Според Александър Мясников – лекар и телевизионен водещ, има случаи,

...
Според Александър Мясников – лекар и телевизионен водещ, има случаи,
Коментари Харесай

Експерт: Съществува риск от развитие на рак след COVID-19

Според Александър Мясников – доктор и ефирен водещ, има случаи, при които пост-ковид синдромът може да докара до онкологични болести на белите дробове.

Той напомни, че коронавирусната зараза има разнообразни клинични прояви, като 25-30% от хората с позитивни проби са безсимптомни. По думите на експерта, фиброзата на белите дробове е рядко събитие след COVID-19, оповестява РИА Новости. Пациентите нормално имат лека вирусна пневмония и в този случай белодробната фиброза е малко евентуална.
 Николай Витанов: Кметовете няма дълго да търпят бездействието на централно равнище по отношение на Ковид Николай Витанов: Кметовете няма дълго да търпят бездействието на централно равнище по отношение на Ковид
Нова сводка на обстановката с развиването на Ковид от проф. Николай Витанов във Facebook: " Ситуацията се чака да се утежни и кметовете по м...

Лекарят изясни, че белодробната фиброза се развива при пациенти с тежки инфекции и това в действителност усилва риска от рак на белия дроб 8-14 пъти. В този случай е належащо да се откажете от пушенето и да бъдете изключително деликатни за вярното хранене.

Мясников добави, че тежка коронавирусна пневмония се следи при възрастни пациенти с хронични болести, които към този момент са изложени на риск от онкология. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР