Според Алекс Гладщайн, главен стратегически директор на Фондацията за правата

...
Според Алекс Гладщайн, главен стратегически директор на Фондацията за правата
Коментари Харесай

Може ли Биткойн да елиминира корупцията ? – според А. Гладщайн

Според Алекс Гладщайн, основен стратегически шеф на Фондацията за правата на индивида и изтъкнат бранител на Биткойн, водещата криптовалута може да помогне за попречване на корупцията и тиранията заради децентрализирания си темперамент.

Гладщайн твърди , че потреблението на фиатни валути е асъдействало за разпадането на демокрациите, а BTC може да помогне за решаването на този проблем.

Алекс Гладщайн, основен стратегически шеф на Фондацията за правата на индивида счита, че децентрализираният темперамент на Биткойн може да работи като преграда против корупцията и тиранията изключително в страни, където хората живеят.


 


Според Гладщайн Биткойн въплъщава свободата на словото, правата на благосъстоятелност и отворените финансови пазари, които са задушаващи за едно тиранично държавно управление, което постоянно се нуждае от цензура, конфискация и затворени финансови пазари.

Гладщайн предвижда, че от ден на ден хора ще се насочват към Биткойн като опция, когато имат механически и ликвидни проблеми с обичайните финансови услуги. Биткойн може да се трансформира в оръжие против държавната корупция като схване набирането на средства посредством блокчейн и избегне властническите репресии.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР