Според агенция Киодо Кишида е пристигнал с влак от Полша

...
Според агенция Киодо Кишида е пристигнал с влак от Полша
Коментари Харесай

Японският премиер Фумио Кишида пристигна "инкогнито" в Украйна


Според организация Киодо Кишида е дошъл с трен от Полша

Премиерът на Япония Фумио Кишида дойде " тайно " на посещаване в Киев, заяви японският ефирен канал NHK. Ръководителят на японското държавно управление беше посрещнат от първия заместник-министър на външните работи на Украйна Емине Джапарова и японския дипломат в Украйна Кунинори Мацуда.

Посещението на Фумио Кишида в Украйна не съобщавано публично до момента. Според канала господин Кисида е получил покана да посети Украйна от президента Володимир Зеленски по време на телефонен диалог през януари. Очаква се през днешния ден, украинският президент и японският министър председател да проведат среща, на която ще обсъдят помощта за Украйна за възобновяване на инфраструктурата.

Агенция Киодо прецизира, че министър председателят възнамерява да показва уговорката на Япония да поддържа Украйна преди срещата на Г-7, която ще се организира в Хирошима през май.

Това е първото посещаване на господин Кишида в Украйна от началото на съветската военна интервенция. Ръководителят на японското държавно управление остана последният от водачите на страните от Г-7, който не направи такова пътешестване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР