Според агенция Блумбърг най-големите руски производители през 2019 г. са

...
Според агенция Блумбърг най-големите руски производители през 2019 г. са
Коментари Харесай

Bloomberg: Добивна цена от 4 долара за барел ще помогне на Русия да оцелее във войната с цените на петрола

Според организация Блумбърг най-големите съветски производители през 2019 година са похарчили по-малко от 4 $ за добиване на една барел недопечен нефт. Ниската цена на производството, гъвкавата данъчна система и плаващия курс на рублата ще оказват помощ на Русия да издържи на ценовата война на петролния пазар. Това заяви Bloomberg, базирайки се на анализатори от Bank of America и Raiffeisenbank.

Според организацията най-големите съветски производители през 2019 година са похарчили по-малко от 4 $ за добиване на една барел нефт. Заедно с транспортните разноски и финансовите разноски, общите разноски за произвеждане на един барел не надвишават 20 $. Руските компании съумяват да реализират такива индикатори с помощта на развитата инфраструктура в полетата и ефикасната употреба на железниците и тръбопроводите.

Освен това фискалната система в Русия е проектирана по подобен метод, че в интервал на падащи цени на петрола данъчната тежест за минните компании се понижава, се показва в отчета. Според анализатори, при цена на петрола от 50 $ за барел, петролните компании трансферират над 40% от данъчните си доходи, само че при цена от 25 $ тази цифра спада до 20%, а при положение на ценови диапазон от 15-20 $, данъчната тежест е съвсем невидима.

Отслабването на курса на рублата ще разреши на съветските петролни компании да усилят финансовите разноски в рубли. Това е допустимо заради обстоятелството, че съветските компании получават част от приходите си в долари и го изразходват съвсем извънредно в рубли. Този факт улеснява живота на локалните миньори при положение на намаляване на рублата по отношение на $, до момента в който задграничните съперници би трябвало да затегнат коланите си.

Всичко това може да направи съветските компании единствените в света, които са в положение да устоят на Саудитска Арабия в ценова война, заключава организацията.

Цените на петрола паднаха на фона на новината, че страните от ОПЕК + не са в положение да се спогодят за в допълнение понижаване на производството на нефт след спада на търсенето заради ковид заради договаряния във Виена. ОПЕК предложи в допълнение да понижи производството с 1,5 милиона барела дневно до края на тази година. Русия и Казахстан обаче се опълчиха на това предложение. Поради неуспеха на договорката суровият артикул Brent на търга на 9 март сега падна с 30%, като падна до 31 $ за барел.

На идващия ден рухването се възвърне леко, цената на петрола доближи Щатски долар 35 за барел, в този момент спадът продължава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР