Според адв. Калина Михайлова разменените в болница Шейново бебета може

...
Според адв. Калина Михайлова разменените в болница Шейново бебета може
Коментари Харесай

Как разменените бебета могат да бъдат върнати на биологичните им родители

Според адв. Калина Михайлова разменените в болница " Шейново " бебета може да бъдат предадени на биологичните им родители единствено след след определяне на действителния генезис на децата.

Пред Българска телеграфна агенция тя уточни, че това би трябвало да бъде направено от прокуратурата на база на експертизи.

" Има и административна процедура, която открива биологичната майка. Действителният генезис на детето може да бъде потвърден и пред съда. Инициатор на тази процедура може да е както майката, по този начин и бащата на детето, уточни Михайлова. А след несъмнено определяне на произхода, никой не може да попречи на родителите да бъдат с детето си ", добави юристът.

Според адв.Михайлова би било добре двете фамилии да открият контакт и с поддръжка на психолози и обществени служащи децата да открият контакт с биологичните си родители.

Така, на база диалогичността сред фамилиите, предаването на децата може да стане доста по-лесно. Фактическото предаване, в случай че някой откаже да извърши решение на съответния орган, може да стане и с полиция. Ако бъде потвърдено, че бебетата са разменени, няма по какъв начин те да останат при майките, при които са в този момент. 

Михайлова сподели, че и двете майки имат учредения да съдят лечебното заведение.

Близо 30 души са разпитани по случая с разменените бебета, сподели пред публицисти през вчерашния ден заместник-районният прокурор Иван Стефанов. Той уточни, че разпитите са станали в границите на една седмица.

По следствието към този момент са приобщени биологични материали от майките на двете деца. А ДНК експертиза е открила, че децата на двете майки са разменени при изписването им, сподели Стефанов и добави, че текат в допълнение разпити на очевидци, с изключение на към този момент разпитаните 28 души.

И двете майки са се съгласили да дадат биологичен материал. От прокуратурата показаха още, че следствието открива проблема от септември и дали съзнателно са сменени дребни деца.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР