Споразумението с Турция трябва да работи и то е в

...
Споразумението с Турция трябва да работи и то е в
Коментари Харесай

Борисов: Споразумението с Турция е от полза за цяла Европа

Споразумението с Турция би трябвало да работи и то е в интерес на всички европейски страни, освен на България. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в изказване след срещата си с унгарския министър-председател Виктор Орбан.

„ Благодаря на Виктор Орбан за поддръжката, тъй като исторически ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова съглашението с Турция би трябвало да работи и то е в интерес на всички европейски страни, освен на България ", разяснява министър председателят. По отношение на Шенгенската граница, министър председателят разясни, че България от дълго време е изпълнила освен критериите, само че е най-надеждната граница в Европейски Съюз. Борисов подсети какво е предлагането на България. „ Малко сме министър председателите, които като се забележим се усмихваме и се радваме ", съобщи Борисов.

По думите му това, което се случва по изборите в Европа има единствено едно пояснение и това е мигрантската рецесия. „ В доста страни просто се тресе политическата класа по какъв начин да се реши този проблем. Не забравяйте, че тези месеци ще бъдат употребявани от всички в доста разнообразни направления ", съобщи Борисов. Той разясни, че България предлага 100% надеждна граница на Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР