Споразумението между правителствата на България и Израел за сътрудничество в

...
Споразумението между правителствата на България и Израел за сътрудничество в
Коментари Харесай

Израел и България ще си сътрудничат в областта на водите

Споразумението сред държавните управления на България и Израел за съдействие в региона на водите влезе в действие. Документът безспорно е още един значим крайъгълен камък във все по-развиващите се връзки сред двете страни. България се радва на голям брой израелски вложения в областта на високите технологии, нововъведенията и опазването на здравето, позиционирайки Израел като втория по величина търговски сътрудник на страната в Близкия изток.

През годините Израел се трансформира в международен водач в ръководството на водите, демонстрирайки забележителни достижения в обезсоляването, преработването на водата, предотвратяването на загубата на водните и ефикасното напояване.

Израел е дом на едни от най-големите и най-модерни съоръжения за обезсоляване на морска вода в света. Тези достижения освен обезпечават водни запаси за потребностите на страната, само че и доста способстват за районното съдействие, защото разрешават на страната да подкрепя Йордания и палестинците с милиони кубични метри вода годишно.

 Лятото на 2024 година ще е най-топлото, евентуално годината ще е най-горещата Тази сутрин 2 мин. Лятото на 2024 година ще е най-топлото, евентуално годината ще е най-горещата  Митко Павлов интервюира себе си посредством изкуствения разсъдък (ВИДЕО) Съдържание от партньори 3 мин. Митко Павлов интервюира себе си посредством изкуствения разсъдък (ВИДЕО)  Имотният пазар у нас: Какво се търси повече – ново или остаряло строителство? България 4 мин. Имотният пазар у нас: Какво се търси повече – ново или остаряло строителство?  Бойко Найденов за гърмежите край Елин Пелин: Най-странното беше евакуацията Тази сутрин 4 мин. Бойко Найденов за гърмежите край Елин Пелин: Най-странното беше евакуацията  Има Такъв Народ стартира съвещания за постоянен кабинет с третия мандат България 2 мин. Има Такъв Народ стартира съвещания за постоянен кабинет с третия мандат  Тази седмица ни чака мощна геомагнитна стихия България 2 мин. Тази седмица ни чака мощна геомагнитна стихия  Предупреждение за интензивни превалявания и гръмотевични стихии в 10 области България 2 мин. Предупреждение за интензивни превалявания и гръмотевични стихии в 10 области  Лятото на 2024 година ще е най-топлото, евентуално годината ще е най-горещата Тази сутрин 2 мин. Лятото на 2024 година ще е най-топлото, евентуално годината ще е най-горещата  Митко Павлов интервюира себе си посредством изкуствения разсъдък (ВИДЕО) Съдържание от партньори 3 мин. Митко Павлов интервюира себе си посредством изкуствения разсъдък (ВИДЕО)  Имотният пазар у нас: Какво се търси повече – ново или остаряло строителство? България 4 мин. Имотният пазар у нас: Какво се търси повече – ново или остаряло строителство?  Бойко Найденов за гърмежите край Елин Пелин: Най-странното беше евакуацията Тази сутрин 4 мин. Бойко Найденов за гърмежите край Елин Пелин: Най-странното беше евакуацията  Има Такъв Народ стартира съвещания за постоянен кабинет с третия мандат България 2 мин. Има Такъв Народ стартира съвещания за постоянен кабинет с третия мандат  Тази седмица ни чака мощна геомагнитна стихия България 2 мин. Тази седмица ни чака мощна геомагнитна стихия  Предупреждение за интензивни превалявания и гръмотевични стихии в 10 области България 2 мин. Предупреждение за интензивни превалявания и гръмотевични стихии в 10 области

Израел държи и международния връх в преработването на вода, преработвайки към 95% от своите отпадъчни води, като съвсем 90% от тях се преизползват в селското стопанство. Израел е следван от Синагпур, който пречиства 40% от отпадните си води.

Страната употребява усъвършенствани технологии за ръководство на водата и водопреносните мрежи, в това число системи за наблюдаване в действително време, разкриване на течове и системи за автоматизиран надзор, с цел да минимизира загубата на вода и да усъвършенства потреблението.

Израел е създал революционна технология за капково напояване, която доставя вода непосредствено до корените на растенията, като понижава изпарението и оттичането и усилва добивите на отглежданите култури, като в същото време пести вода.

С влизането в действие на съглашението, България получава достъп до скъпите познания и достижения на Израел в сфери като оптимизацията и намалянето на загубите по водопреносната мрежа, съхранението на вода, потреблението и повторната приложимост на пречистени отпадъчни води, автоматизираният надзор и мониторинг в действително време на разнообразни параметри в мрежата, адаптирането към и смекчаването на измененията в климата и устойчивото развиване на водния бранш, новаторските решения за земеделското стопанство, и ефикасното поливане на земеделските култури, повишение на отбраната против бедствия като наводнения и доста други.

" Това съглашение дава необятен набор от благоприятни условия, свързани с ръководството на водите, напояването, преработването и други Всяко съдействие сред нашите две страни е знак на отличните исторически връзки сред България и Израел, които би трябвало и могат да бъдат задълбочени във всяка допустима област ", сподели посланикът на Израел в България Н. Пр. Йоси Леви Сфари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР