Споразумението между ООН и Сирия за доставка на помощ в Баб ал-Хава поражда опасения

...
ООН казва, че е постигнато споразумение със Сирия за повторно
Коментари Харесай

ООН казва, че е постигнато споразумение със Сирия за повторно отваряне на единствения пропускателен пункт за доставки на помощ от ООН за нейните бунтовници -задържан на северозапад след седмици на безизходица.

Бъдещето на пресичането беше под съмнение, след като Съветът за сигурност на ООН не успя да се споразумее за разширяване на използването му.< /p>

Пътят от Турция е спасителен пояс за 4,1 милиона души, зависими от помощи.

Условията от сделката са неясни, но хуманитарните агенции изразиха страх, че Сирия сега може да манипулира разпределението на храна и лекарства. процеса. Заедно със своя съюзник Русия, тя категорично възрази срещу разрешените от ООН операции през транзитната точка Баб ал-Хава, описвайки ги като нарушение на нейния суверенитет.

"Ние сме загрижени, че премахването на сигурността и сигурността, предоставени от разрешението на Съвета за сигурност, ще повлияе на способността на хуманитарните организации, и по-специално на сирийските НПО, да работят ефективно, “ каза глобалната група за подпомагане Международният комитет за спасяване.

ООН каза, че сделката означава, че преминаването ще бъде отворено през следващите шест месеца. Операциите бяха спрени преди един месец след спор между Русия и други членове на Съвета за сигурност, натоварени да разрешат продължаването им.

Баб ал-Хава стана още по-важен като канал за помощ, след като опустошително земетресение удари северозападна Сирия през февруари, убивайки повече от 4500 души и разселвайки 50 000 семейства.

ООН каза, че Сирия също се е съгласила да й позволи да продължи да използва за още три месеца два допълнителни гранични пункта, които бяха отворени с съгласието на сирийското правителство след земетресението. Разрешението за използване на двата пропускателни пункта трябваше да изтече в неделя.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР