Споразумение за ембарго на Европейския съюз върху вноса на руски

...
Споразумение за ембарго на Европейския съюз върху вноса на руски
Коментари Харесай

Ембарго на руския петрол е възможно до седмица

Споразумение за ембарго на Европейския съюз върху вноса на съветски нефт е допустимо до една седмица, разгласи формален Париж.

Президентът Макрон е разискал казуса с унгарския министър председател Виктор Орбан. Будапеща е измежду най-ярките съперници на наказателната мярка, която е част от шестия пакет наказания на Брюксел против Москва поради нашествието в Украйна.

Еврокомисията заяви за реализиран прогрес в контактите с Будапеща. За своето единодушие по шестия пакет наказания Унгария упорства сътрудниците от Евросъюза да подсигуряват снабдяването ѝ с енергоносители. Работи се по две направления- пролонгация за някои страни, които са изключително мощно подвластни от съветския нефт и гаранции за различни доставки, уточни френски формален представител.

" Мисля, че можем да реализираме съглашение тази седмица, най-малко такава е задачата на Френското председателство, работим по това непрекъснато. Г-жа фон дер Лайен през вчерашния ден беше в Будапеща, в разискванията взе участие и президентът Макрон. Убеден съм, че ще има шести пакет наказания. Те ще бъдат доста мощни. Постепенно ще се откажем, първо от съветския нефт, а след това и от съветските изкопаеми горива като цяло ", сподели Клеман Бон - министър по европейските въпроси на Франция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР