Споразумение МС МЗХ ДФЗ – БАК и НАЗ 12.02.2024 Споразумение между

...
Споразумение МС МЗХ ДФЗ – БАК и НАЗ 12.02.2024
Споразумение между
Коментари Харесай

Подписаха споразумение с част от земеделците

Споразумение Министерски съвет Министерство на земеделието и храните ДФЗ – БАК и НАЗ 12.02.2024

Споразумение сред държавното управление и представители на аграрния бранш беше подписано в Министерския съвет.

26 организации на зедеделци обаче през днешния ден ще излязат на митинг пред Министерството на земеделието с искане за оставка на министър Кирил Вътев. Те не одобряват съглашението и ще продължат с блокадите по пътищата.

От пресцентъра на кабинета оповестяват, че след повече от месец договаряния, беше финализиран сполучливо документът с спомагателна поддръжка, която браншът ще получи за стабилно развиване на българското земеделие.

„ Бяха сложени избрани условия от фермерите по отношение на техните проблеми – във връзка с войната в Украйна, Зелената договорка и други Всички тези въпроси, които са сложени, имат своето отражение в съглашението “, безапелационен беше министър председателят акад. Николай Денков, който сложи подписа си под документа, дружно с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и изпълнителния шеф на Държавна фирма „ Земеделие “ Георги Тахов.

Министър Вътев посочи, че ще бъде образувана работна група, която ежемесечно ще наблюдава какво е осъществяването на съглашението и ще разисква всички значими въпроси от позиция на развиването на бранша, подготовката на законодателни промени и финансовото застраховане на ограниченията.

В тази група ще вземат участие представители и на други браншови организации от земеделието, които пожелаят да се включат.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР