Спорът за украинския внос на зърно с Полша е незначителен

...
Спорът за украинския внос на зърно с Полша е незначителен
Коментари Харесай

Полският президент не вярва спорът с Украйна да има последици

Спорът за украинския импорт на зърно с Полша е нищожен и няма да навреди съществено на двустранните връзки. 

Това съобщи в петък полският президент Анджей Дуда, представен от PAP. 

Той направи изказването в тирада пред Конгреса за общо бъдеще за възобновяване на Украйна, извършен в западния полски град Познан. 

" Не имам вяра, че това може да им повлияе по сериозен метод. Това е проблем, който просто би трябвало да разгадаем между тях. "

Дуда схваща паниките от последните събития .

" За мен съдействието с Украйна и поддръжката за Украйна има историческо измерение. Казвам това напълно съществено - историческо сред нашите народи и страни. Това не е просто някакво събитие, някакво деяние. "

Той разказа помощта, предоставена от поляци и полски компании на Украйна и нейните жители, бягащи от войната, като " голям капитал от междуличностни връзки, зародил сред нашите страни и народи ", и сподели, че никакъв политически спор не може да подкопае този капитал.

Дуда увери по-рано в петък, че вчерашното изказване на премиера Матеуш Моравецки, че Полша няма да доставя повече оръжия на Украйна, е било изтълкувано неправилно. 
 Полша и Украйна си разменят закани поради зърното
Полша и Украйна си разменят закани поради зърното

Президентът на Полша Анджей Дуда анулира плануваните диалози със Зеленски

Припомняме, че през последните дни  Полша и Украйна си размениха предизвестия и закани . Изявления и реакции към тях се чуват след, да забранят транспорта на украинско зърно.

Полша ще извърши единствено доставките на оръжия, контрактувани по-рано с Украйна. Това представителят на полското държавно управление Пьотр Мюлер.

Той изрази безпокойствие от " поредицата безусловно неприемливи изказвания и дипломатически жестове " на украинската страна, макар че има " най-големия задграничен контракт от 1989 година, подписан с полската оръжейна промишленост ".

Варшава разгласи, че има намерение да на фона на обтегнатите връзки сред двете страни поради възбраната на Варшава за импорт на украинско зърно и последвалите пред Световната комерсиална организация.
 Съединени американски щати за решението на Полша: Помогна доста на Украйна, има право да взема решение сама
Съединени американски щати за решението на Полша: Помогна доста на Украйна, има право да взема решение сама

Полша разгласи, че ще извърши единствено доставките на оръжия, контрактувани по-рано с Украйна

През 19-те месеца на войната в Украйна Полша бе един от най-близките съдружници на Киев, като оказваше помощ при преноса и настаняването на бежанци, както и за доставката и придвижването на оръжие за украинските въоръжени сили през своя територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР