Спорът за това завършен ли е газовият интерконектор с Гърция

...
Спорът за това завършен ли е газовият интерконектор с Гърция
Коментари Харесай

МРРБ погреба Киро и Асен: Пуснаха кадри от ,,задършения“ интерконектор с Гърция

Спорът за това приключен ли е газовият интерконектор с Гърция продължава. От Министерството на районното развиване разпространиха (МРРБ) фотоси на незавършени обекти по трасето.

Снимките в галерията са направени по време на инспекцията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция-България в сряда, 10 август, от министъра на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков и вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

Двамата посетиха Газоизмервателна станция Стара Загора, Кранов възел 6, ситуиран до село Тракия, както и канал на Напоителни системи и Диспечерски център в село Стамболийски и откриха незавършени строително-монтажни действия. Това се споделя в известието на Министерство на регионалното развитие.

Ден по-рано компанията, която развива плана за газовата връзка, излезе с остра позиция против изказванията на служебния кабинет, че планът не е подготвен. От ICGB обявиха, че всички съществени строителни действия са приключени и интерконекторът може да обезпечи съвсем напълно потреблението на България.

Компанията приканва за дейното подпомагане на институциите.

При инспекцията на място транспортният министър Христо Алексиев съобщи: „Ние газ през днешния ден не открихме в интерконектора, открихме единствено неприключили строителни работи, само че вършим всичко допустимо в най-бързи и ускорени периоди всичко това да бъде факт“.

Бившият Кирил Петков не спираше да се хвали какъв брой сполучлива е реализацията на интерконектора и даже твърдеше, че той може да стартира да работи още от началото на август. „В момента гърците са си придвижили хартията, от нас се желае акт 15 и акт 16“, сподели той преди дни.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР