Спорът за съдебната система е един от многото между ЕС

...
Спорът за съдебната система е един от многото между ЕС
Коментари Харесай

Полша се противопоставя на глобите на ЕС над дисциплинирната камара на съдиите

Спорът за правосъдната система е един от многото сред Европейски Съюз и Полша
Полският заместник-министър на правораздаването упрекна Европейски Съюз, че насочва противозаконни претенции към страната му преди крайния период от 11 януари, в който Варшава би трябвало да осведоми Брюксел по какъв начин и по кое време тъкмо възнамерява да отстрани дисциплинарната система за съдии, съобщи „ “.

Ако Полша не направи нищо, това значи, че би трябвало да платят най-малко 70 млн. евро санкции, както и закъснение на средствата по Плана за възобновяване от пандемията COVID-19. Ако Варшава се придържа към отхвърли си да заплати, изпълнителната Европейска комисия на Европейски Съюз ще добави рента и би могла да понижи общата сума от фондовете за развиване, предопределени за Полша в границите на общия бюджет на Европейски Съюз за 2021-27 година

Това е следващата престрелка по линията Европейски Съюз и ръководещата партия в Полша „ Право и правдивост “.
Заместник-министърът на правораздаването Себастиан Калета сподели, че ограниченията, разпоредени от Съда на Европейски Съюз са противозаконни и че Полша няма да се подаде на изнудването от страна на институциите на Европейски Съюз.

Крайният период 11 януари е обвързван с предписание от предишния октомври на Върховния съд на Европейски Съюз, глобяващо Варшава, тъй като не е спряла неотложно работата на Дисциплинарната камара на Върховния полски съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР