Спорът кой е най-бързият пилот в историята на Формула 1

...
Спорът кой е най-бързият пилот в историята на Формула 1
Коментари Харесай

Ето кой е най-бързият пилот в историята на Формула 1

Спорът кой е най-бързият водач в историята на Формула 1 евентуално съществува от основаването на международния шампионат паралелно с полемиката кой е най-великият, написа Clubs1.bg. Колкото почитатели, толкоз и отговори. Директно във Формула 1 обаче са се заели да открият кой въпреки всичко е най-бърз и благодарение на Amazon Web Services (AWS) са провели изследване и съпоставяне сред участвалите от 1983 година до момента състезатели. Изчисленията са направени след унищожаване на разликите сред обособените F1 болиди.

За главен параметър е взета скоростта в квалификациите. Причината е, че класирането в формалната сесия за систематизиране местата на грида е по отношение на постигнатите за обиколка времена. Калкулациите са извели на върха трикратния международен първенец Аертон Сена. Втори е носителят на 7 трофеи във Формула 1 Михаел Шумахер – на 0,114 сек. Трета позиция заема спечелилият до момента 6 корони в Гран при Люис Хамилтън (+0,275 сек).

В топ 10 са класирани някои от младите звезди на сегашния сезон като Макс Верстапен (четвърти) и Шарл Льоклер (седми). Сред най-бързите в историята са още Фернандо Алонсо и Нико Розберг (съответно пети и шести). Може би по-неочаквано е наличието на Хейки Ковалайнен и Ярно Трули (осми и девети). Себастиан Фетел пък е десети.

 „ Подобен вид логаритми се употребяват и в самите тимове, с цел да се вземат основни решения за водачите “, означи шефът „ Информационни системи “ на F1 Роб Смедли. „ Стратезите организират сходни калкулации, с цел да изградят картина на съпоставяне сред състезателите. Анализира се най-чистата скорост – квалификационната обиколка. Важно е да се означи, че в това изследване единственият детайл е тъкмо скоростта и това е доста вълнуващо. “

And ✔️

Another milestone for
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР