Спор за родителски права е вероятната причина 33-годишна жена и

...
Спор за родителски права е вероятната причина 33-годишна жена и
Коментари Харесай

Обвиниха съпругата и тъщата за убийството на мъжа край „Драгалевци“. Жертвата е била удушена

Спор за наставнически права е евентуалната причина
33-годишна жена и 54-годишната ѝ майка са привлечени като обвинени в съзнателно ликвидиране на 44-годишен мъж – брачен партньор на младата жена (престъпление по член 115, вр. член 20, алинея 2 НК), оповестиха от Софийска градска прокуратура. Разследването е формирано в изискванията на необходимост на 19.01.2024 година след сигнал на бащата на убития.

Провежда се от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) под управлението и надзора на СГП. След извършените първични дейности по следствие и оперативно-издирвателни мероприятия наблюдаващият прокурор е счел, че са събрани задоволително доказателства за привличане на обвинен по смисъла на член 219, алинея 1 Наказателно-процесуален кодекс. Обвинението против двете дами е за това, че на 18.01.2024 година към 21:20 ч. в гр. София на ул. „ Елемаг “ в лек автомобил в съучастничество като причинители съзнателно са умъртвили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място, като от задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала шията му, до момента в който 33-годишната жена го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата.

Според предварителното умозаключение на съдебномедицински специалист гибелта на убития е настъпила в резултат на удушаване.  

Автомобилът с натрупа на убития е открит леко опожарен в гориста околност в региона на Витоша по пътя за хижа „ Алеко “.

Двете обвинени са арестувани за период до 72 часа с прокурорско разпореждане.

Днес, 22.01.2024 година наблюдаващият прокурор внесе в Софийски градски съд искане за вземе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двете обвинени.

Предстои изговаряне на съда по направеното искане. По информация на Българска национална телевизия в основата на убийството е спор за наставнически права е евентуалната причина за нещастието. Съпругата на жертвата твърдяла, че единствено едно от двете им деца е от него, а той - че е татко и на двете.

Разследването на убийството на мъж в столицата в петък е още в начална фаза, разяснява от своя страна основният секретар Живко Коцев. " За страдание, още един младеж е с лишен живот вследствие на неуредени връзки сред брачен партньор и брачна половинка и влошени взаимоотношения поради наставнически права ", сподели той. Днес би трябвало да се извърши аутопсията, която да даде точната причина за гибелта. На този стадий има събрани доказателства за две лица, които са арестувани и упрекнати за съзнателно ликвидиране, други арестувани все още няма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР