Спор за презастрояването на Пловдив се развихри на сесията на

...
Спор за презастрояването на Пловдив се развихри на сесията на
Коментари Харесай

Презастрояването на Пловдив разпали страстите в Общинския съ...

Спор за презастрояването на Пловдив се развихри на сесията на Общинския съвет.

Темата е една от най-болните в града. Този път мотив за полемиката беше предлагането на администрацията за правене на подробни устройствени проекти. Сред тях е и територията към Белодробна болница, закрита преди пет години.

Съветници от " Демократична България " изрекоха терзанието, че с изменението на Подробен устройствен план се застроява огромна повърхност от парка.

“Терените към болничното заведение са планувани за зеленина и необятно публично ползване”, увери основният проектант Димитър Ахрянов. Самата постройка е отредена още преди време за опазване на здравето.

”Не мога да се съглася, че целият парк се резервира - съгласно проекта за зеленина остава единствено дребна част. И в комплекс “Свети Георги” също са обезпокоени, че ще бутат постройката за обществени услуги. разсадник на “Градини и паркове” също изчезва, опонира Добромира Костова от Демократична България. Тя изиска точката да се отсрочи, само че не получи поддръжка.

Арх. Ахрянов увери, че е подписан протокол за разглеждане на плана на новия Общ устройствен план, който в близко време ще се разисква с общински съветници.

По думите на арх. Ахрянов в плана на Общ устройствен план се залага на повече зеленина, в това число към Белодробна болница, и на по- дребна активност на застрояването.

Кметът Здравко Димитров беше безапелационен - паркът и постройката на Белодробна болница се резервират.

Идеята е в Белодробна болница да се разкрие приют, само че ще се търсят пари по оперативни стратегии на Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР