Спор за липсващи 4 млн. лв. от продадена дървесина от

...
Спор за липсващи 4 млн. лв. от продадена дървесина от
Коментари Харесай

Спор за липсващи 4 млн. лв. от дървесина в земеделието

Спор за " изчезнали " 4 млн. лева от продадена дървесина от Южноцентралното държавно дружество се заформи в петък. Новият шеф на горската компания инж. Здравко Бакалов разгласи, че предшественикът му инж. Ботьо Арабаджиев е ощетил сдружението при продажба на дървесина. Пред Mediapool Арабаджиев съобщи, че ще си търси правата по правосъден път за клюка и съобщи, че такива изказвания могат да създадат единствено 4некомпетентни хора “.

Какво се твърди?

Новият началник на горската компания инж. Здравко Бакалов съобщи, че за евентуалната корист се схванало след разпореден от него разбор. " Ощетяването “ станало поради въведена спецификация за делене на категориите на едра и междинна дървесина на първо и второ качество. Тази процедура се ползва единствено в тази горска компания, сподели Бакалов. Цената на второто качество дървесина била приблизително с 20% по-ниска от тази на първото, или към 20 лв. на кубик.

" За времето от въвеждането на тези стандарти през януари 2018 година до осъществяването на разбора са продадени като второ качество 210 000 кубика дървесина, на стойност над 4 млн. лв., които липсват като доходи в предприятието ", твърди още Бакалов. От изявлението му не излиза наяве дали това е разликата, в случай че дървесината бе продадена първо качество или парите не са вкарани в касата за корист.

Бакалов означи, че предприятията работят на пазарни цени и няма логичност за намаляването им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР