Спор в Южна Корея дали трябва да се отпускат държавни

...
Спор в Южна Корея дали трябва да се отпускат държавни
Коментари Харесай

Спор около погребението на самоубилия се кмет на Сеул

Спор в Южна Корея дали би трябвало да се отпускат държавни средства за погребението на кмета на Сеул, който се самоуби предходната седмица. Бившият кмет е упрекван в полов тормоз от служител, написа " Гардиън ".

Столичният административен съд отхвърли краткотрайна заповед за блокиране пари на данъкоплатците за погребението на Пак Уон-сун тази заран, чиито тяло беше намерено в гора в Сеул в петък.
 Кметът на Сеул открит мъртъв
Кметът на Сеул открит мъртъв

След като изчезна по-рано денем

Докато доста южнокорейци са шокирани от гибелта на Пак , повече от 500 000 души се подписаха под петиция с апел Синият дом да не употребява обществени пари за службата . В петицията се отбелязва, че осъществяване на фамилно заравяне без доста звук е най-хубавото решение.

Миналата сряда някогашен секретар на Пак внесе недоволство в полицията . Неговата гибел значи, че следствието на случая автоматизирано ще бъде прекъснато.

Адвокат на дамата разкри пред публицисти през днешния ден, че нейният клиент неведнъж е бил жертва на полов тормоз от страна на Пак, в това число среднощни известия и фотоси по долни дрехи, в продължение на четири години.

Погребението тази заран беше предавано онлайн поради епидемията от ковид. Около 100 родственици на Пак, другари, представители на столичната власт и политици участваха на траурната работа в Сеул.

Въпреки разногласието към гибелта му столичните управляващи проведоха петдневна траурна работа за Пак - два дни по-дълго от обичайния корейски обред, който стартира на деня на гибелта.

Повече от 20 000 души отдадоха респект.

Той ще бъде кремиран в гробищен парк в южната част на Сеул и урната ще бъде положена в родния му град.

Пак, член на лявоцентристката ръководеща Демократическа партия на президента Мун Дже-ин, беше считан за втория най-влиятелен политик в страната.

64-годишният някогашен юрист се разглеждаше като водещ демократичен претендент за президент след приключването на петгодишния мандат на Мун през 2022 година

Опозиционни политици се причислиха към апелите Пак да бъде кремиран на дребна фамилна траурна гала, наблягайки, че не е подходящо да се отпускат държавни средства на фона на обвиняванията.

Въпреки че полицията не заяви повода за гибелта му, Пак е оставил записка в кметството, в която се извинява на всеки.

Обстоятелствата към гибелта на кмета евентуално ще нажежат дебата за отношението към дамите в Южна Корея. Пак е един от няколко висши политици, които са упреквани в полов тормоз в Южна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР