Спор между премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия

...
Спор между премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Спор в Народното събрание между Нинова и Борисов

Спор сред премиера Бойко Борисов и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на парламентарния надзор. Нинова изиска оставката на премиера. Той пък я упрекна, че е излъгала гласоподавателите си, като е отдръпнала своята оставка.

 © БГНЕС
Пленарната зала стана сцена на лидерски конфликт ГЕРБ-БСП. Поводът беше декларация, в която Корнелия Нинова нападна ръководещите за рецесиите с водния режим, здравната система, болничните, корупцията.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Вие сте некомпетентни да управлявате, некомпетентни да контролирате процесите, а корупцията е ваша емблема. Играете танго - 2 напред, 1 обратно. Така беше с болничните - ту ще ги махате, след това видяхте напрежение, не, няма да ги махате. Бойко Борисов - министър-председател: Говорите като постфактум към този момент взето решение за първия ден от болничните. Това не е истина, няма такова импортирано предложение и няма да има.Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: 10 години танго на премиера, 10 години разпад на системите в страната. Рибата се вмирисва от главата. Отговорността на първия се носи с оставка.
Премиерът влезе в тона на водача на Българска социалистическа партия и съобщи, че хората са решили на избори кой да ги ръководи.
Бойко Борисов - министър-председател: То не 1,2,3,4,5,10 пъти, тъй че ме интересува оценката, която са ми дали хората, не вие. Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Не можете да ми оспорвате правото да ви желая оставката. Говоря от името на 1 млн. българи, които са подкрепили " Българска социалистическа партия за България ".Бойко Борисов - министър-председател: Аз, за разлика от вас, два пъти съм си я давал и съм напускал ръководството. А вие излъгахте този 1 милион, че си я давате и след една седмица казахте - няма да си я давам.
Нинова нападна Борисов, че употребявал държавния аероплан за партийна среща на ЕНП в Загреб. Борисов пък отговори, че е имал и срещи като министър председател.
Корнелия Нинова: Себастиян Курц, пътуващ в икономична класа на авиолинии. Има опция да забележим и идването на българския министър председател Бойко Борисов, който реши да пристигна в Загреб с държавната птица.Бойко Борисов: Себастиян Курц сега не е никакъв, не е канцлер на Австрия. А за жалост, ние щяхме да се пребием с тоя фалкон, и беше свободен единствено еърбъсът.
Борисов беше в Народното събрание, с цел да отговори на въпрос на Корнелия Нинова за Шенген и още веднъж удостовери, че страната ни е изпълнила всички критерии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР