Спонсорирането на Нова телевизия и bTV от държавата ще бъде

...
Спонсорирането на Нова телевизия и bTV от държавата ще бъде
Коментари Харесай

Симеонов ще иска от Борисов да се спре спонсорирането от държавата за Нова и bTV

Спонсорирането на Нова телевизия и bTV от страната ще бъде сложено за обсъждане от вицепремиера Валери Симеонов пред Министерския съвет. Това разгласи намерено самият Симеонов, разяснявайки личните си думи във към този момент прословутия си ултиматум към Нова телевизия, bTV, Българска национална телевизия и БНР: " За страдание, няма подозрение, че живеем в страна, ръководена от две малките екрани и от медийни кукловоди, от които треперят даже най-големите политически партии ".
" Крайно време към този момент е да се вкара законово условие във връзка с собствеността на медиите. Това ще го предложа, нека да мине през Народното събрание. Второто нещо, което също съществено считам да предложа на разискване в Министерския съвет персонално с господин Борисов е във връзка с спонсорирането – става въпрос за " едни много милиони ", които вървят тези две малките екрани и по този метод те се явяват значително спонсорирани от страната. Трябва да се реши дали това би трябвало да продължава в този формат по този метод ", бяха точните думи на Симеонов, изречени в ефира на Bulgaria On Air.
Вицепремиерът разгласи, че " за жалост " кукловодите и в Нова телевизия, и в bTV били няколко кръга и те въздействали върху избрани излъчвания . Той, в последна сметка, загатна съответни имена, които имали медийно въздействие – Делян Пеевски и Иво Прокопиев, и добави, че страната няма право да се меси в бизнеса на частни телевизия.
Припомняме, че в петък, 6 октомври, в утринния блок на Нова телевизия се разигра скандал – поредно депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов направиха очевидни подмятания за работата на водещия на утринния блок на медията Виктор Николаев. Последва бурна реакция, като Тодоров сервира някакво опрощение, до момента в който Симеонов отхвърли да го стори и даде 24 часа ултиматум на Нова телевизия, bTV, Българска национална телевизия и БНР да му се извинят, тъй като е подложен на " огромна клеветническа акция ". Лидерът на НФСБ съобщи и, че на никое място Виктор Николаев не се е оплакал от отношението на Симеонов, а даже се смели на случката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР