Спомняте ли си за Дани Уилямс? Английският боксьор е един

...
Спомняте ли си за Дани Уилямс? Английският боксьор е един
Коментари Харесай

Да нокаутираш Майк Тайсън и да загубиш 26 пъти след това

Спомняте ли си за Дани Уилямс ? Английският боксьор е един от дребното, записали триумф против именития Майк Тайсън , напомнят от.

На 30 юли 2004 година в Луизвил, Съединени американски щати, Уилямс шокира Тайсън, побеждавайки го с нокаут в 4-я рунд. Това е 5-а загуба за „ Динозавъра “ на професионалния боксов кръг и максимален триумф в кариерата на „ Бомбардировача от Брикстън “.

Още в края на същата година Уилямс получава шанса да спори за международната купа (WBC) в тежка категория против първенеца Виталий Кличко . До триумфа, с механически нокаут в 8-и рунд, стига по-големият от именитите украински братя.

Интересното е, че след тези върхове в кариерата си, Уилямс съумява да запише 25 загуби (26 след триумфа над Тайсън). Последната от тях „ Бомбардировача от Брикстън “ инкасира на 11 септември. 47-годишният боксьор загуби с механически нокаут във втория рунд в дебюта на руснака Сергей Харитонов на професионалния кръг. 40-годишният Харитонов е някогашен кикбоксьор и представител на смесените бойни изкуства.

Дани Уилямс има общ баланс от 54 триумфа (41 с нокаут) и 29 загуби (16 с нокаут). Той не се е бил на територията на родината си от 2010-а година, когато загуби от Дерек Чисора във втория рунд. Тогава Британския боксов ръб за надзор (BBBofC) отхвърли да възобнови лиценза му, само че това не отхвърли боксьора да продължи със срещите на кръга.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР