Спомняте ли си трогателната млада актриса, която напълняла с 15

...
Спомняте ли си трогателната млада актриса, която напълняла с 15
Коментари Харесай

Рене Зелуегър пак ще играе Бриджет Джоунс -

Спомняте ли си трогателната млада актриса, която напълняла с 15 кг за ролята? Тя беше незнайна, а книгата стана голям шлагер като филм: " Дневниците на Бриджет Доунс ". Впоследствие Рене Зелуегър направи няколко надалеч по-интересни и запаметяващи се облици. Гледайте я безусловно в сериала на Нетфликс What/If:



Но това е ориста на първия шлагер, в който взе участие артистът - и тя, както и Колин Фърт вечно ще останат запечатани в паметта ни като дебеличката и неуверена, обезоръжаваща с откровеността и самокритичността си Бриджет Доунс и нелепия ѝ любовник с коледния пуловер с елен, който е подарък от майка му. Колкото и " чик " да беше тази " лит ", филмът си е класическа сантиментална комедия, която е част от цяло едно придвижване в Съединени американски щати - събуждането на елементарното момиче (the girl next door) и заявяването ѝ като персона. С малко повече въображение това другояче прочувствено бранене на диета, неигурност, самотност и писане на дневници може да мине даже за феминистки текст и филм. Но какво да се прави - в случай че преди женските текстове се пишеха от Симон дьо Бовоар (любима и съидейник на Жан Пол Сартр), Вирджиния Улф и нашата Юлия Кръстева, то днешната защитничка на дамите очевидно е такава, с цел да е политкоректно - дебеличка, несигурна и доста непохватна, само че трогателна. Друг е въпросът какво същинско актьорско богатство е самата Рене Зелуегър. Наистина добра. Затова и постоянно е наслаждение да я гледаме на екран.

Вестник " Сън " написа: Актрисата Рене Зелуегър се завръща като Бриджет Джоунс - този път като майка, разказваща историята си на сина си. Не сме я гледали в тази роля от шест години - в " Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта ", когато тя се пробва да откри кой е татко на бъдещото ѝ дете.



Съсценаристка на кино лентата е писателката Хелън Фийлдинг, основала облика на Бриджет Джоунс.

" Малко са по-успешните сантиментални комедии от тази за Бриджет Джоунс, само че всички мислеха, че с нея е завършено ", споделя неназован източник пред вестника. " Продуцентите обаче съзнаваха, че има огромен пазар за нов филм, в случай че се появи подобаваща история. Сякаш времето пристигна тя да бъде разказана ".

В предходния филм се оказа, че татко на бебето на Бриджет Джоунс е юристът Тарк Дарси (Колин Фърт). Във него участваха също Джим Броудбент, Ема Томпсън, Силия Имри, даже 31-годишният Ед Шийран в епизодична роля. Хю Грант (като Даниъл Кливър) не се появи, само че има опция за завръщането му.

Ето по какъв начин самата Зелуегър загатва за новия филм в изявление през април:



Първият от филмите за Бриджет Джоунс излезе през 2001 година Приходите от тях са над един милиард английски лири.



Искате да знаете повече?

За да си спомните, че това напълно не е най-умният филм, който сте гледали, нито пък най-свободолюбивият - ето няколко цитата от него, той е цялостен с клишета за феминизма:

„ Да бъдеш жена е по-лошо от това да си фермер. Толкова доста да би трябвало се прави: да махаш с парещ восък окосмяването си, да си оформяш косата, да си скубеш веждите, да си пилиш петите, да си боядисваш корените на косата, да си почистваш и овлажняваш кожата, да дезинфекцираш пъпките, да се бориш с целулита, да стягаш коремните мускули. Процесът би трябвало да бъде изкусен – единствено за момент да се отпуснеш и всички старания ще бъдат лишени от смисъл. ”

" Ненавиждам общите пробни. Винаги има девойки, които, несъмнено, знаят, че наподобяват фантастично във всевъзможен тип облекла - те се възхищават на себе си, кълчат се като модели и питат дебелите си приятелки, които наподобяват на крави: „ Не мислиш ли, че тази рокля ме прави дебела? ” ”

„ Хомосексуалистите и самотните дами на 30 години си наподобяват по доста неща: и едните, и другите разстройват родителите си, а обществото гледа на тях като на ненормални. ”

„ Не мога да се върна обратно и да повторя същите неточности. Трябва да ходя напред и да върша нови. ”

„ Единственият човек, от който се нуждае дамата в наше време, е самата тя. ”

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР