Спомняте ли си супата, която баба ви е приготвяла всеки

...
Спомняте ли си супата, която баба ви е приготвяла всеки
Коментари Харесай

Супата, която приготвяха нашите баби отново стана хит

Спомняте ли си супата, която баба ви е приготвяла всеки ден? Без значение какъв брой пъти се пробвате да извършите такава чорба, тя в никакъв случай не се получава същата.

Ето каква е тайната: Баба ви е слагала в супата пилешки или телешки кости.

Супата от кости е натурален антибиотик. Тя е цялостна с хранителни субстанции и лекува доста болести.

Рецептата е мног лесна: Поставете кости в тенджера с доста вода и сложете да се вари, след известно време прибавете моркови и целина, пащърнак и лук. След това прибавете фиде и подправки.

Една купа от тази чорба защищава целия организъм и усилва имунитета, както и усилва приема на минерали.

Домашната костна чорба е цялостна с хранителни субстанции, които липсват в днешната съвременна диета. Тази елементарна чорба изобилства с минерали като калций, фосфор, магнезий и калий и то в количества, които тялото ви може елементарно да всмуква.

Д-р Ейми Майърс, експерт по автоимунни болести, предлага тази чорба при пациенти, страдащи от синдром на раздразненото черво.

“Желатинът защищава и лекува лигавиците на храносмилателния тракт и подкрепя храносмилането на питателните субстанции. Тези аминокиселини са значими за здрав корем и положително храносмилане. ”

Лекува възпалението

Какво общо има сред отока на ставите и автоимунните болести? Те постоянно са резултат от инфектиране, породено от напрежението и нездравословното хранене.

“Супата от кости съдържа хондроитин сулфат и глюкозамин, съединения, които облекчават възпалението, артрита и болката в ставите. Глицин – аминокиселина, открита в костите, може да бъде доста успокояваща ”, споделя Майърс.

Гарантиран по-добър външен тип

Супата от кости съдържа колаген и протеин, които образуват желатин по време на готвене. Костният желатин способства за здрава кожа, коса и нокти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР