Спомняте ли си Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея?

...
Спомняте ли си Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея?
Коментари Харесай

Сенегал - време ли е за нова изненада?

Спомняте ли си Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея? Тогава имаше едни момчета от Сенегал, които сътвориха една от незабравимите приказки на Световни шампионати.

Водени от към този момент починалия Бруно Метсу, африканците направиха запаметяваща се поредност от победи, включваща и триумф над международния първенец Франция в мача на откриването, с цел да стигнат до четвъртфинал.

Малко не и стигна да станат и първият африкански тим, който е достигал етапа на Топ 4 на най-големия футболен конгрес. Те отпаднаха на 1/4-финалите от Турция с вездесъщия Хакан Шукур и заключилия вратата си Рющю Речбер.

Но момчетата на Бруно Метсу се трансфораха в любимците на всички в шампионата с положителната си игра. И в този момент 16 години по-късно те са за повторно на Световно състезание. Въпросът е дали могат да повторят триумфа на предшествениците си.

Те преодоляха в квалификациите първо Мадагаскар в елиминациите с общ резултат 5:2, а в групите конкуренцията на Буркина Фасо, Кабо Верде и Южна Африка не беше проблем за тях и след четири победи и две равенства те откриха място за повторно на Мондиал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР