Спомняте ли си кога легендарната трибуна „Коп” на „Анфийлд” е

...
Спомняте ли си кога легендарната трибуна „Коп” на „Анфийлд” е
Коментари Харесай

Кога за последно „Коп” аплодира неистово Манчестър Юн?

Спомняте ли си по кое време именитата естрада „ Коп” на „ Анфийлд” е приветствала неистово Манчестър Юнайтед, от първия до последния човек. Никога? Грешен отговор.

На 20 август 1971 година

Феновете на „ алените дяволи” познават този стадион като дома на един от най-големите си противници – Ливърпул. Но пред 48 години Манчестър Юнайтед семейства на „ Анфийлд” мач против Арсенал.

Няма доста аргументи, по които да си визиите, че „ Коп” ще приветства „ дяволите”, само че това в действителност се случва. Отборът на Манчестър Юнайтед е осъден да посрещне „ артилеристите” на „ Олд Трафорд”, поради проблеми с почитателите през целия предходен сезон 1970/71. В един от мачовете в края на акцията от агитката даже полетяват ножове, заради което отборът понася тежката глоба.

От ФА не разрешават на клуба да играе първите си два домашен мача за новия сезон на собствен терен и вместо това би трябвало да намерят безпристрастен.

След две победи като посетител отборът на Франк О’Фаръл посреща Арсенал на „ Анфийлд” пред 27 649 души. Феновете на „ алените дяволи” са настанени на именитата естрада „ Коп”, с цел да гледат мача.

Арсенал повежда, само че по-късно „ домакините” съумяват да извърнат до 3:1. Аплодисментите от „ Коп” са за играчите на Манчестър Юнайтед.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР