Спомняте ли си доклада Медии по инерция: Дефицитната воля за

...
Спомняте ли си доклада Медии по инерция: Дефицитната воля за
Коментари Харесай

Завръщане в миналото

Спомняте ли си отчета " Медии по инерция: Дефицитната воля за промени "  на Фондация " Конрад Аденауер " и Фондация " Медийна народна власт "?

Едва ли...Но има за какво да си го напомним. Според отчета " данните за медийното отразяване на политическите субекти в националните малките екрани и всекидневници, направени от организация... Хикс, да речем, илюстрират най-важните трендове в връзките " Медии – политика ".

" Бойко Борисов продължава да има водещо осведомително наличие. Той не се нуждаеше от завръщане в медиите; той се завърна единствено във властта ", гласеше един от основните заключения в проучването, извършено и огласено през 2014 година.

Поводът да си го напомним е, че осем години по-късно нищо не се е трансформирало в една от " най-важните трендове в връзките медии – политика ". Тогавашният министър председател и настоящ водач на опозиционната ГЕРБ продължава да има водещо осведомително наличие.

Дори и в качеството му на опозиционен водач, Борисов не се нуждае от завръщане в медиите. Особено в трите малките екрани, които обстойно и нашироко не престават да осведомят за репресията против него, против персоналния му финансист Владислав Горанов и още по-личната му пиарка Севда Арнаудова. В прочувствени излъчвания, националните водещи разкриват как Борисов прекарал нощта на една дървена пейка в ареста на полицията и по какъв начин му дали кроасан за закуска.

Отделно между камерите на другите малките екрани притичват юристите на триото, които от ден на ден почват да наподобяват на юристи на Иван Гешев и сляпата му прокуратура. Защото на всички стана ясно, че тримата, дружно с шефката на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, инициирала промени в закона в интерес на хазартния бизнес на Васил Божков, след това са му изкарали през носа спестените от налози пари...

Да си юрист на дявола, Борисов или Гешев е разбираемо - парите не миришат. Натрапчивото информационно присъствие на тримата и нескончаемите телевизионни репортажи за страданията им заради противозаконните дейности на Министерство на вътрешните работи и кабинета на Кирил Петков издават, че тези медии също са продали душите си. И за разлика от 2014 година, дават благо и драго Борисов освен да остане най-важната наклонност в отношението медии - политика, само че и да се върне още веднъж на власт.

Сценарият е явен. Той бе разказан от депутата от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов в декларация от парламентарната естрада по отношение на акцията на Министерство на вътрешните работи в Банкя: " От през днешния ден ПГ на ГЕРБ ще работи за предизвикателство на предварителни парламентарни избори! "

Изпълнението на въпросния сюжет също протича безпрепятствено, като на длан. Прокуратурата на Иван Гешев, опозиционната коалиция ГЕРБ-ДПС, която саботира парламентаризма, ЕНП и строгият пазител на върховенството на закона у нас Манфред Вебер - това са част от основните герои.

Всички и всичко - в името на това страната още веднъж да попадне в ръцете на политик със подозрително минало и отминало значение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР