Спомням си заглавията и лозунгите, че ще има 4 пъти

...
Спомням си заглавията и лозунгите, че ще има 4 пъти
Коментари Харесай

Борисов: Държавата е на последни издихания заради ПП, идва бурята, която ще занули всичко

Спомням си заглавията и лозунгите, че ще има 4 пъти по-евтин газ. Тогава народът викаше "ашколсун ". А то какво стана?! 10 пъти по-скъп. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, койтое в Димитровград, в завода "Неохим ", който спря работазаради високите цени на газа.

"Тези желаят да ни създадат клиент, те по тази причина са пратени. Само, че клиентът би трябвало да има пари, с цел да си заплати. Нали по този начин, ограбиха и ДДС-то? Какво стана с дървата за огрев? 300 лева кубикът! Ние, колкото и да се ненавиждаме с Радев, той не го заслужава това. Никога не съм лъгал българите. Аз не знам по какъв начин се ръководи страна на субсидия “, сподели Борисов, съобщи БЛИЦ.

"Аз не знам и няма експерт в света, който,да каже по какъв начин работи подобен модел, в който би трябвало да дотираш нафтата, бензина, газа, тока, водата. Дърва - няма, земеделие...Такъв модел на ръководство няма.Но съвършената стихия ще пристигна следващата година. Перфектната стихия, която ще занули до дъно.Последни издихания има страната да може нещо да се спре. КЕВР дава 60% от горната страна на цената на газа, а в това време 800 млн. нов заем, с цел да дотират газа. Кой ще върне и този заем ", уточни Борисов.

"С една дума - даваш 800 млн. да купят нещо, което е с 30% по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш заема, а заемът е на данъкоплатците. 800 млн. е два пъти колкото автомагистрала "Марица " или все едно две Марици дадоха. Те половин година ни обясняваха, че не се строиха, а за какво не ни демонстрираха по какъв начин се строи ", сподели още Борисов.

В момента само генерират доходи Балкански поток и централите от времето на Живков, регистрира той. И добави, че контрабандното жито от Украйна, бие родния бранш.

"Виновникът е на открито, той желае да ни направи територия ", отсече Бойко Борисов.

"Гърците и турците си вършат облаги на гърба на българската промишленост. Това ви донесе смяната - гибел на промишлеността! 800 млн. заем, по какъв начин ще го върнат при тези цени? Може ли нещо на 290 лева таван, да го купиш на 321 и да си върнеш заема? “, продължи Борисов.

Кметът на Стара Загора съобщи, че токът на общината, е два пъти по-скъп от предходната година.

"Това е решение на самостоятелния регулатор, чиито ръководител, е някогашният народен представител от "Да, България " Иван Иванов. Целта е да изсмукват парите от популацията и да ги изнасят на открито. И, когато благи българи, се осъзнаете... няма да изчезнем. Сега пристигнаха новите комунисти. Знаете ли какъв брой би трябвало да е дотацията на Топлофикация-София по тези цени? 300 млн. на месец, за пет месеца 1,5 милиарда пари, които ги няма. Правете сметката, нали сте учили аритметика. От вашите пари ", сподели Бойко Борисов.

Кирил Петков го пенсионираха за 6 месеца, та партиите не го желаеха за министър председател, отсече Борисов.

"В момента, в който хората ни изберат, ще създада подобен екип, 12 години държах цената на тока на 80 лева, газа беше 36 “, напомни той.

"Къде има подобен въглищен басейн като Марица, откакто Германия и Австрия отвориха. Още един реактор ще сложа и ще ви направя на 80 лева тока и за бизнеса на 150-200. Връщаме на 85-90 лв. тока, това е ", сподели Борисов.

И добави: "Реализираме големи облаги за Газпром Кирил Петков и Асен Василев през медиаторите вместо да го продадат на 260 лева без медиатор, печелят 320 лв. ".

"Приказките за цяла Европа ги забравяйте, за какво цяла Европа няма машинно гласоподаване. Ние произвеждаме ток и транспортираме газ. Ако в този момент дадеш на ниска цена тор на земеделието и им сложиш таван, няма да има проблеми с житото и царевиците.Вместо да слагате акумулатори за 2 милиарда дето не знаете какво ще ги вършиме след това ", посочи водачът на ГЕРБ.

"На укор, че въпросният проект за резистентност, бе създаден по време направителството на ГЕРБ, Борисов отвърна: "Да, само че нямаше да 2024 година, а щеше да е 2030-2040 година Щеше да свърши войната... водород, зелени сили. Разбираме ви,12 години съм го правил - тогава в цяла Европа имаше финансово-икономическа рецесия. В цяла Европа имаше миграционна рецесия - тук усетихте ли я ", сподели той.

Относно това, че договорът с Газпром изтича тази година, Борисов съобщи: "Ако беше моето ръководство,до 31 декември щеше да работи промишлеността, през това време щеше да се подпише дълготраен контракт за полутечен газ. Щях да се схвана с Ердоган. Щях и до Съединени американски щати да ида. Щом желаят да сме отпред в борбата за Украйна, би трябвало даима и политически контракт. Затова приказваме за по-евтин газ ".

И добави: "Това обаче щях да го направя аз, тъй като ми е безценен народът. Нито едно от нещата не е направено и нищо не е обезпечено в този момент с изключение на високите цени. А аз си припомням по новините заглавията "4 пъти по-евтин газ ", а то стана 10 пъти по-скъп ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР