Спомням си Радой Ралин, с когото имах честта да бъда

...
Спомням си Радой Ралин, с когото имах честта да бъда
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Който постъпва честно, не живее честно

" Спомням си Радой Ралин, с който имах достойнството да бъда другар. Той малко и ясно успяваше да опише особеностите на българския политически живот: Който постъпва почтено, не живее елементарно. Горе-долу това се случи с нас от Има Такъв Народ. Честно казахме какво се случва в обединението. Честно казахме какви ще са вредите за хората. Честно казахме, че бюджетът е безусловно съсипан. Заложихме на истината и на това, че рано или късно хората ще видят, че всичко това, което се изсипа против нас, беше неистина. " Това съобщи в " Още от деня " на Българска национална телевизия някогашният министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Той отхвърли отправените упреци към него от сегашния длъжностен министър на районното развиване Иван Шишков за спрените пари за строителствота на Автомагистрала " Хемус ".

" Служебният министър Иван Шишков като зам.-министър е взел участие в комисия, която е оповестила инхаус процедурите за градежа на автомагистрала " Хемус " за противозаконни. А в този момент утвърждава отпущането на 120 млн. лева за същите тези противозаконни процедури. Как плащате по противозаконни контракти? Когато ние искахме да обновим градежа на тази автомагистрала, Промяната споделяха, че това бил " грабежът на века ". А в този момент думичка не обелват, когато служебният министър заплати тези пари. Кога сме почтени? ", попита риторично Караджов.

Най-голямата тематика за Има Такъв Народ е невижданата инфлация и растежа на цените в България, както на питателните артикули, на горивата, на тока и на газа.  Според Караджов тази свръх инфлация в България е пристигнала от " гениалната харвардска школа ", което е довело и до излизане на партията от обединението.

" Инфлацията пристигна от гениалната харвардска школа, която реши да раздава пари за обезщетения на калпак. Ние настоявахме да не се раздават 4 милиарда лева на калпак. Кой продъни бюджета? Кой направи 18% инфлацията в България? Служебният финансов министър Росица Велкова изнесе данни, че 6 милиарда лева няма от кое място да ги намерим. Следващата година ще би трябвало да теглим нов заем. Общото число на недостига вместо 5 милиарда лева ще стане 11 милиарда лева На кого изискуем това? На харвардската школа в българските финанси. Ние по тази причина излязохме от обединението - поради некадърното ръководство на бюджета и воденето на двойна външна политика зад тила на Министерство на външните работи ", уточни Караджов.

Той направи и самокритика на работата си като министър на районното министерство.

" Винаги съм си правил съзнателно работата и съм спазвал закона. Тол системата бе оставена на произвола на ориста след митинги, работих това да се промени. Заварих ВиК сдружения пред банкрут, спасихме ги. Сега не им заплащат и ноември отново ще ги заварим пред банкрут. Кой разгласи кея на Росенец за противозаконен? Ние. Може да ви се коства малко, само че това направих като министър ", заключи ексминистърът и кандидат-депутат на Има Такъв Народ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР