Спомням си една приказка от дядо си - Не е

...
Спомням си една приказка от дядо си - Не е
Коментари Харесай

КАЗУСЪТ ХИПОЛЕНД: Защо собственикът отказва да плати наложената му глоба

" Спомням си една приказка от дядо си - Не е ужасно, че през двора ми ще мине мишка, ужасно е, че ще прокара пътечка след нея. " Това съобщи притежателят на " Хиполенд " Мариан Колев в предаването на телевизия " Евроком " - " ЕвроДикоФ ". Повод за думите му бе въпрос на водещия Сашо Диков за какво отхвърля да заплати санкцията си, имайки поради огромния оборот на компанията му.

Припомняме, че преди дни Административен съд - София област реши, че компанията за детски артикули " Хиполенд " е нарушила Закона за защита на конкуренцията със заблуждаваща потребителите реклама. Комисията за защита на конкуренцията не е тълкувала превратно обстоятелствата и вярно я е глобила със 124 590 лева

Трябва да се означи, че по същото дело, година по-рано, арбитър Георги Николов анулира имуществената глоба и постанови Комисия за защита на конкуренцията да заплати на " Хиполенд " 4100 лева такси и разходи по делото.

По време на летните митинги през 2020 година против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев притежателят й Мариан Колев застана на страната на недоволните жители.

Случайно или не обаче компанията стана обект на масирано внимание и инспекции от Национална агенция за приходите, митниците, Министерство на вътрешните работи Държавната организация по метерология.

Според Мариан Колев Комисия за защита на конкуренцията не е комисия за защита на конкуренцията, а отбрана от конкуренцията и на верните търговци.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР