Спомените от пленерите на Дарик радио са прекрасни за всички

...
Спомените от пленерите на Дарик радио са прекрасни за всички
Коментари Харесай

Художникът Моника Роменска: Спомените от пленерите на Дарик са прекрасни за всички ни

Спомените от пленерите на Дарик радио са прелестни за всички нас - и в креативно и в приятелско отношение. Всички художници сме дружно и като се изключи че творим покрай природата, ние си почиваме, релаксираме и се забавляваме.Това описа Моника Роменска - график и организатор в Градската художествена изложба - във връзка откриването на изложбата " Колекция с продължение " на Дарик на 30 ноември. В ревюто са включени произведения на 33-ма създатели, взели участие в пленерите през миналите 23 години.

Рисувахме по стихове на български поети и беше прелестно, спомня си още Моника Роменска, като цитира и стиховете на Борис Христов, на които самата тя е основала своята графика.

" Всички камъни се раждат свободни и кръгли,
само че с времето доста от тях попадат в масонското приятелство
на формите и се отдават на робската привилегия
да бъдат крайъгълни. "

От 30 ноември до 20 декември 2022 година пловдивчани и гостите на Пловдив ще могат да се срещнат с творбите на създатели от разнообразни генерации, взели участие в пленерите „ Звук и цвят “, които Дарик провежда от 1999 година до през днешния ден.

Сред тях са и творби на Кольо Карамфилов, Ицко Мазнев, Атанас Хранов, Станимир Видев, Димитър Генчев, Емил Атанасов, Иван Шишков, Моника Роменска, Лора Пармакова – знакови имена в актуалното изобразително изкуство, чиято житейска и креативна орис е обвързвана с Града под тепетата.



Горди сме, че сме пловдивчани. Хилядолетна просвета на Пловдив и неповторимата атмосфера на града дават отражение върху творчеството на всеки създател, сподели още Моника Роменска.

До края на годината, с изключение на " Колекция с продължение " на Дарик радио, в залите на Градската художествена изложба, които се намират на 9 местоположения в града, могат да видят доста разнообразни изложения. Сред непрекъснатите експозиции са тези на Георги Божилов - Слона и Цанко Лавренов, извънредно скъпата иконна колекция и тази на мексиканска графика, чиито организатор е Моника Роменска.

В залите за краткотрайни експозиции ще бъде подредена годишната галерия на Дружеството на пловдивските художници, а при започване на декември, в изложба " Капана " ще бъде открита изложбата " Атон в рисунки и фотографии " на Андрей Янев и Мирослав Дачев. В ГХГ следва и събитието " Дядо Коледа и другари ", в която вземат участие художници от цяла България.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР